- Jeg hadde det mektigste vitnet

Den britiske avisa Daily Mirror har betalt 4,5 million kroner for intervjuet med Dianas tidligere butlerPaul Burrell. Les hva han fortalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Burrell har fått rettens godkjennelse på å nekte den britiske tabloidavisa The Sun å trykke flere detaljer fra politiets avhør av ham. I stedet har han solgt et intervju til en annen avis, Daily Mirror, for over 4,5 million kroner. Det har nemlig vakt oppsikt at det tok dronningen fem år å huske at han fortalte henne om at han oppbevarte rundt 300 av Dianas personlige eiendeler for å beskytte henne.

Da dronningen endelig husket den lille detaljen, ble det ikke noe av rettssaken mot Burrell, hvor han sto tiltalt for tyveri av de nevnte eiendelene.

Burrell hevder at han hadde et tre timer langt møte med dronningen like etter at Diana døde i en bilulykke i Paris, hvor han skal ha fortalt dronningen at han tok vare på Dianas dokumenter og eiendeler for å dem mot at Dianas mor og søster ødela dem.

- Jeg lurte hele tiden på hvorfor de kongelige ikke forsvarte meg. Jeg trodde jeg var blitt kastet til løvene, men det viste seg at jeg hadde det mektigste vitnet uten engang å vite om det, sier Burrell til Mirror.

Burrell hadde tidligere vært dronningens personlige assistent, men jobbet som Dianas personlige butler da hun døde i Paris. Diana kalte ham «My Rock», og han skal ha stått prinsessen svært nær.

- Dronningen sa «ingen har stått så nær et av mine familiemedlemmer som du har. Det er krefter i sving i dette landet som vi ikke vet noe om», forteller Burrell til avisa.

- Hun så på meg over brilleglassene sine som om hun forventet at jeg skulle vite hva hun snakket om...... Jeg ante ikke hva hun snakket om. Det var mange ting hun kunne referere til. Men tydeligvis advarte hun meg for at jeg skulle være på vakt, sier han.

Ifølge butleren skal dronningen ha sagt at hun hadde prøvd å reparere det kjølige forholdet til Diana mange ganger.

- Jeg skrev mange, mange brev til henne Paul, skal hun ha sagt til Burrell.

- Men problemet er, deres majestet, at du snakker i svart og hvitt, mens prinsessen snakker i farger, skal han ha svart.

I intervjuet sier Burrell at han ikke fortalte advokatene sine om samtalen han hadde hatt med dronningen fordi han var lojal mot kongefamilien. Det skal være tabu å referere samtaler man har hatt med regenten, skriver nyhetsbyrået AP. Heldigvis for Burrell husket dronningen at han hadde fortalt henne at han passet på Dianas ting.

  • Burrells manager opplyste i går at den tidligere butleren skal bli programleder for et spørreprogram på britisk fjernsyn, hvor deltakerne må svare på spørsmål om nyheter, skandaler, og kongefamilien.
HUSKET: Dronningen kom plutselig på den lille detaljen fra samtalen hennes med Buurrell. Fem år etter at han fortalte henne om Dianas eiendeler fant hun det passende å fortelle politiet det samme.
GULLGRUVE: Daily Mirror betalte mer enn skjorta for det eksklusive intervjuet med Burrell.
FORNØYD: Butleren Paul Burrell har grun til å smile. Dronningen husket at han fortalte henne at han passet på Dianas eiendeler, og dermed ble tyveritiltalen mot ham frafalt. Samtidig tjente han nesten fem millioner kroner på intervjuet med avisa Daily Mirror.