- Jeg hadde drukket hele dagen

35-åringen fra Bergen som har sittet 16 dager i varetekt for knivstikking i Rio de Janeiro, kan bli løslatt i dag. I retten la han skylda på fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bergens Tidende har saken tatt en positiv vending for 35-åringen, som sitter fengslet for å ha stukket en prostituert to ganger i brystet med en kniv natt til 7. februar. Den 24 år gamle kvinnen var nær ved å miste livet.

I går møtte han i retten i Rio og ga sin versjon av hva som skjedde. Han hevder at han kom i slåsskamp med den prostituerte etter å ha oppdaget at hun hadde tatt pengene og reisesjekkene hans.

Nordmannen besvarte alle spørsmålene fra den kvinnelige dommeren og forsøkte å komme med så mange detaljer som mulig. Men han hadde vanskelig for å huske nøyaktig hva som hadde skjedd.

- Jeg hadde drukket nesten helt siden jeg kom til Rio 14. januar. Samme dag som knivstikkingen hadde jeg drukket stort sett hele dagen, fortalte han.

Dommeren ville vite om det var normalt å drikke så mye, og til det kunne mannen fortelle at det er normalt for nordmenn når de drar på ferie til varme land.

- Det er gode sjanser for at vi kan få ham frigitt allerede onsdag, og at han kan få lov til å vente på den endelige dommen på frifot, sier advokat Hildebrando Afonso Filho til Bergens Tidende.(NTB)