Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde drukket

Nord-Korea-Rodman om fangeleir-utbruddet.

BEKLAGER: Dennis Rodman beklager at han antydet at amerikanske Kenneth Bae fortjente å sitte i nordkorenansk fangeleir. Han forklarer utbruddet blant annet med at han hadde drukket. Foto: AFP / WANG ZHAO / NTB scanpix
BEKLAGER: Dennis Rodman beklager at han antydet at amerikanske Kenneth Bae fortjente å sitte i nordkorenansk fangeleir. Han forklarer utbruddet blant annet med at han hadde drukket. Foto: AFP / WANG ZHAO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dennis Rodman er hos sin kamerat Kim Jung-un i Nord-Korea der basketlegenden og tidligere NBA-proffer har spilt baskeballkamp mot et sammensatt nordkoreansk lag i anledning landets leder sin fødselsdag.

I begynnelsen av besøket snakket med CNN. Under intervjuet mer enn insinuerer Rodman at amerikanske Kenneth Bae fortjente sin plass i nordkoreansk fangeleir.

- Jeg hadde drukket I 2012 ble amerikanske Kenneth Bae pågrepet og senere dømt til et opphold på 15 år i en arbeidsleir i Nord-Korea. Bae ble dømt for regjeringsfiendtlig virksomhet uten at det noengang har kommet ut på hvilke grunnlag han er dømt.

- Forstår du hva han gjorde i dette landet? Nei, nei, nei, si meg det, si meg det. Hvorfor blir han holdt fanget i dette landet, hvorfor? Jeg vil gjerne snakke om dette, sa Rodman under CNN-intervjuet.

I dag legger han hele sin langeog aldrende basketkropp paddeflat og beklager.

- Jeg ønsker å beklage. Jeg tar det fulle ansvaret for mine handlinger. Det hadde vært en stressende dag. Noen av lagkameratene dro hjem etter press fra familier og buisnesspartnere, Mine drømmer om basketdiplomati falt raskt fra hverandre. Jeg hadde drukket. Det er ingen unnskyldning, men under intervjuet var jeg lei meg. Jeg var overveldet. Det er ingen unnskyldning, det er bare sannheten, skriver Dennis Rodman i en e-post til nyhetsbyrået AP.

Kenneth Baes familie reagerte veldig sterkt på Rodmans antydninger og var sjokkerte. Nå beklager Rodman.

- Først og fremst ønsker jeg å beklage overfor Kenneth Bae sin familie. Jeg ønsker å beklage overfor mine lagkamerater og støtteapparatet mitt. Jeg vil også beklage overfor Chris Cuomo (CNN-reporteren red.anm.). Jeg latterliggjorde en rekke mennesker. På dette tidspunktet burde jeg vite bedre enn å ta politiske standspunkter. Jeg er virkelig lei meg, skriver Rodman.

Whisky Om alle luksusgavene han hadde med seg til Kim Jung-un var en del av baskediplomatidrømmen hans er ukjent, men med seg i bagasjen fra USA hadde basketablegøyeren med seg en rekke godsaker til diktatoren og hans familie.

Ifølge kilder Dagbladet har snakket med, som har detaljert kjennskap til basketstjernens tette Nord-Korea-kontakt, hadde Rodman med seg flere eksklusive gaver da han besøkte sin diktatorvenn i desember.

• I bagasjen hadde Rodman blant annet et sett av whiskyglass i krystall til en anslått verdi av over 6000 kroner. Han hadde også med seg edle whiskydråper for nærmere 4500 kroner.

• Kim Jong selv fikk en skreddersydd, håndvevd dress med en prislapp på 18500 kroner.

BESTISER: Kim Jung-un og Dennis Rodman. Foto: EPA / KCNA / NTB scanpix
BESTISER: Kim Jung-un og Dennis Rodman. Foto: EPA / KCNA / NTB scanpix Vis mer

• Dennis Rodman hadde også husket på noe til damene. Ri Sol-ju, diktatorens kone, fikk en luksusveske av merket Mulberry til 12000 kroner.

• Kims lille datter fikk en håndvevd drakt til en anslått verdi av over 6000 kroner.

HELE BASKETBALL-BALLETTEN:Kim Jung-un og hans amerikanske basketballbuddies. Foto: REUTERS / KCNA / NTB scanpix
HELE BASKETBALL-BALLETTEN:Kim Jung-un og hans amerikanske basketballbuddies. Foto: REUTERS / KCNA / NTB scanpix Vis mer