Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde egentlig tenkt at vi skulle ha det fint i påsken med ungene

Thomas Müller om dagen han drepte kona Agnes Elisabeth.

BODDE HER: En krimtekniker fra Kripos ved ekteparets hus tidligere i år. Arkivfoto: Endre Vellene
BODDE HER: En krimtekniker fra Kripos ved ekteparets hus tidligere i år. Arkivfoto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med egne ord beskrev den tiltalte Thomas Müller det han hevder var en plan mellom ham og kona Agnes om at hun skulle dø.

Den 34 år gamle rørleggeren har nektet både for at han voldtok kona før han drepte henne, og at drapet var overlagt, men fortalte i Jæren tingrett at Agnes Elisabeth Müller (36) hadde vært deprimert og ikke ville leve lenger. Ved ett tilfelle hadde han kommet henne til unnsetning da hun forsøkte å ta livet sitt. Etter det hadde de sammen planlagt hvordan han skulle hjelpe henne og få henne til å «forsvinne», fortalte mannen i retten.

- Skulle ha det fint Statsadvokat Tormod Haugnes uttrykte betydelig skepsis til 34-åringens forklaring og stilte en serie kritiske spørsmål for å avdekke svakheter i hva han fortalte.

Onsdag i påskeuken hadde 34-åringen skaffet til veie de siste tingene han behøvde for å skjule kona når hun var død. På veien fra jobben hadde han kjøpt en ny gummibåt, tau, presenning og flere andre ting han skulle få bruk for de neste dagene. Likevel hevdet han i retten at han ikke visste at drapet skulle skje den dagen.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gjøre det den dagen, men at vi skulle ha det fint i påsken med ungene, sa Thomas Müller i retten.

Likevel, om kvelden etter at barna hadde lagt seg, kvalte han henne med tauet.. Han flyttet henne til vaskerommet i huset hvor hun lå innelåst til neste natt. Da, mens barna sov, fraktet han liket til Dørvika og dumpet henne i fjorden.

Vanskelige spørsmål Påtalemyndigheten mener motivet for at Thomas Müller ville drepe Agnes var sjalusi eller en reaksjon på at hun hadde sagt at hun ville ta de to barna og flytte fra ham.

Dette avviste 34-åringen i retten. Han hevdet alt var del av en plan de to hadde lagt sammen: Hun ønsket å dø med mannens hjelp og det skulle se ut som hun hadde stukket av med annen mann hun hadde møtt på internett.

Men historien svikter på flere punkter. På svært mange av aktors spørsmål ble svarene hengende i luften.

- Hvorfor søkte du ikke profesjonell hjelp for henne dersom hun ønsket å dø, spurte Haugnes.

- Det er vanskelig å svare på det spørsmålet, svarte Müller.

- Så dere ikke at barna ville miste begge foreldrene, spurte aktor videre..

- Nå ja, men vi tenkte ikke slik da.

(NTB)

DREPT: Agnes Elisabeth Müller.
Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Agnes Elisabeth Müller. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media