- Jeg hadde en dårlig dag, tok tre valium, ble stoppet og mistet førerkortet. Da var det «game over»

Nå er det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å kjøpe =Oslo fra Arvid eller de andre selgerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gateselger Arvid Karlsen (38) fra Kristiansand er en av selgerne som nå benytter seg av muligheten for å selge =Oslo på SMS. Funksjonen ble innført forrige fredag.

Nå er det lettere å selge magasinene, siden kundene ikke lenger kan unnskylde seg med at de ikke har kontanter.

Se hvordan SMS-tjenesten fungerer i videoen øverst i saken.

Ga nesten opp Arvid har hatt et tøft liv og spesielt det siste året har vært tungt etter at han mistet jobben som lastebilsjåfør.
 
- Jeg hadde en dårlig dag, tok tre valium, ble stoppet og mistet førerkortet. Da var det «game over». Fire måneder seinere ble det et samlivsbrudd, som førte til at jeg ble igjen i Oslo, sier Karlsen.

Karlsen forteller videre at han en periode var på vippen til å gi opp salget av gatemagasinet. I dag stiller han seg mer positivt til jobben.

- På et tidspunkt var letter å bare sette seg ned med koppen. Men i løpet av den første dagen solgte jeg 13 blader med SMS. Funksjonen gjør at jeg slipper å gå med så mye kontakter på meg, eller at jeg faller for fristelsen til å bruke pengene på noe annet der og da. Det er veldig positivt!

Doblet prisen Ideen har ifølge ansvarlig redaktør og daglig leder for =Oslo, Anlov Peter Mathiesen, vært der i mange år, for det er færre og færre på gata som har kontanter.

I april ble gatemagasinene i Norge enige om å lage en funksjon som gjør det mulig for kjøpere å betale med SMS. Gatemagasinene Ekko (Bodø), Virkelig (Tromsø) og Sorgenfri (Trondheim) er allerede godt i gang med den nye funksjonen.

Fra og med 27. september gjorde også =Oslo det mulig å kjøpe magasinet med en tekstmelding. Nå håper =Oslo-redaktør Mathiesen at funksjonen vil gi et økt salg for de rundt 1100 selgerne i hovedstaden.
 
- De andre gatemagasinene som har startet påstår at de ligger på samme salg, til tross for at prisen på bladet nettopp ble satt opp fra 50 til 100 kroner. Det handler om å komme inn i en moderne virkelighet og posisjonere seg for fremtiden, sier Mathiesen.

HOLDER STAND: Redaktør og daglig leder for =Oslo, Anlov Peter Mathiesen, sier han kun har fått positive tilbakemeldinger så langt. Foto: Svein Tore Dybdahl
HOLDER STAND: Redaktør og daglig leder for =Oslo, Anlov Peter Mathiesen, sier han kun har fått positive tilbakemeldinger så langt. Foto: Svein Tore Dybdahl Vis mer