- Jeg hadde englevakt

Bjørn Brandvoll satt på et av togene som ble sprengt i Madrid, og overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nordmannen satt i en av fremst vognene som kom inn til stasjonen da bombene smalt. De bakerste vognene i togsettet ble totalt ødelagt og tok livet av mange mennesker.

- Jeg satt kanskje 50-60 meter fra der det eksploderte, sier Brandvoll til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Han satt seg langt fremme i toget og det har trolig reddet livet hans.

Brandvoll er pensjonert offiser fra Forsvaret og han var i Spania i forbindelse med at han har seilt en havseiler fra Las Palmas og til fastlandet. I ettermiddag var han på vei til Norge. Brandvoll kommer fra Hornindal i Sogn og Fjordane.

Øvelse

Etter eksplosjonen var det fullstendig kaos på togstasjonen.

- Det var helt forferdelig. Jeg så skadde mennesker komme ut av vognene. De som kom ut datt langflate over perrongen. Det var et ganske uhyggelig syn, sier Brandvoll til ANB.

Han forteller at ambulanser og politi kom raskt til stedet. Først trodde han det var en terrorøvelse fordi det hele var så uvirkelig, men han forsto raskt at det ikke var det.

Bråvåknet av smellet

Andreas Lausund (25) studerer master i finans på et universitet i Madrid. Han bor i Paseo del Prado, bare drøye hundre meter unna togstasjonen Atocha. Han lå og sov da bombene gikk av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer