Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde ikke noe valg. Han var jo voksen. Jeg var redd

8-åringen bygde sandslott på stranda. Så kom «Lommemannen» bort.

ALVORLIG TILTALEPUNKT: I retten i dag behandles et av de mest alvorlige tiltalepunktene mot Erik Andersen i Follo tingrett. Erik Andersen er tiltalt for å fått en 8 år gammel gutt til gjensidig oralsex på en strand i Farsund i 2002. Foto: Hans Arne Vedlog
ALVORLIG TILTALEPUNKT: I retten i dag behandles et av de mest alvorlige tiltalepunktene mot Erik Andersen i Follo tingrett. Erik Andersen er tiltalt for å fått en 8 år gammel gutt til gjensidig oralsex på en strand i Farsund i 2002. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Rettssaken mot mannen politiet er Lommemannen, Erik Andersen, går stadig i Follo tingrett i Ski.

De siste par ukene har Andersen blitt konfrontert med flere av de såkalte «Lommesakene»
rundt om i landet på begynnelsen av 2000-tallet. Andersen nekter for disse.

De sakene han erkjenner delvis straffskyld for, skjedde etter 2003, ifølge Andersen.

Skjedde i 2002 - avhørt først i 2007
I dag startet en sak som politiet mener er blant de mest alvorlige overgrepene Erik Andersen har gjort.

Politiet mener Erik Andersen i månedsskiftet mai/juni i 2002 oppsøkte en 8 år gammel på en campingsplass i Farsund.

Der skal han utført oralsex på gutten og fått gutten til å utføre oralsex på han. Tiltalepunktet omhandler seksuell omgang med barn under 14 år og sidestilles som samleie og voldtekt. Strafferammen er i tilfellet 21 år i fengsel fordi barnet var under 10 år på gjerningstidspunktet.

Aktor Per Egil Volledal har varslet at han muligens ber om forvaring for Erik Andersen når saken avlsuttes i mars neste år.

I retten ble det avspilt et dommeravhør av guttens forklaring av det som skjedde på campingplassen i 2002.

Dommeravhøret er fra 2007. Det lokale politiet gjorde få eller ingen etterforskningsskritt da det ble anmeldt i 2002.
Ukomfortabel og gråtkvalt
Gutten på videoen var tydelig ukomfortabel da han ble spurt om hva som skjedde. Han forklarte at han var på en strand og bygde sandslott da en mann kom bort til ham.

- Han spurte meg om jeg kunne ta han i lomma og lete etter penger. Han sa han hadde så store hender. Han hadde hull i buksa og ingen underbukse, sa gutten til politiet i videoopptaket.

Gutten beskrev hvordan mannen ønsket at han skulle utføre oralsex på ham og omvendt.

- Jeg hadde ikke noe valg og måtte gjøre det. Han var jo voksen. Jeg var redd for at han skulle slå meg, fortalte den lille gutten i opptaket.

Han fortalte at han ikke husket så mye av det som skjedde, og at han trolig ikke ville husket ham igjen om han traff ham. Gutten synes det var svært tungt å prate om og brast ut i gråt da han måtte prøve å huske tilbake på hendelsen på stranda.

- Hvis jeg hadde truffet ham igjen ville jeg løpt vekk. Jeg vil ikke tenke på det, jeg vil aldri treffe den mannen igjen, sa gutten.

- Hadde sølvtape i lomma
Gutten beskrev mannen som stor. Han skal hatt et slags hodeplagg på hodet og gikk i olabukser.

- Han hadde sølvtape i lomma, fortalte gutten til overraskelse for politiet som spurte ham ut.

I dommeravhøret sa han at det var fælt å bli spurt om saken av politiet. Cirka ett år etter det første dommeravhøret med politiet, utførte Kripos et nytt et.

Avhøret ble gjort noen måneder etter at politiet pågrep Erik Andersen 11. januar i gjor.

I avhøret gikk de gjennom saken på nytt og han fortalte motvillig om de samme detaljene som i det første. Som i det første gråt gutten mye og syntes det var ubehagelig å snakke om.

Nekter straffskyld
Erik Andersen nekter straffskyld for forholdet. Gutten slipper å treffe tiltalte i Follo tingrett fordi han er under 16 år gammel. Moren skal senere vitne i retten etter at det er avspilt ytterligere et dommeravhør av gutten.

Det skal også tiltalte Erik Andersen.

Dagbladet følger rettssaken i Follo tingrett gjennom dagen.

Alt om Lommemannen her.

NEKTER STRAFFSKYLD: Erik Andersen (57), som ifølge politiet skal være mannen som her er avbildet på et overvåkningskamera. Foto: Politiet / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Erik Andersen (57), som ifølge politiet skal være mannen som her er avbildet på et overvåkningskamera. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media