I FULL KRIG:  I brevet til Frp-ledelsen går Carl I. Hagen til personlig angrep på Siv Jensen. Her er de to under valgvaken på Tjuvholmens Sjømagasin valgnatta. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I FULL KRIG: I brevet til Frp-ledelsen går Carl I. Hagen til personlig angrep på Siv Jensen. Her er de to under valgvaken på Tjuvholmens Sjømagasin valgnatta. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

«Jeg hadde ikke vært så sint og trist på mange år»

Carl I. Hagen går ut i åpen krig mot Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er et personlig angrep på Siv Jensen Carl I. Hagen leverer i sitt illsinte brev til partiledelsen.

Du kan lese hele brevet her. I et fem sider langt brev på 18 punkter gyver han løs på Siv Jensens håndtering av ham og hele prosessen i partiet.

Gikk på dagen
VG og Dagens Næringsliv kunne i dag avsløre at Frp-høvdingen selv trakk seg fra alle verv i protest mot Inger Marie Ytterhorn får fortsette som Frp's representant i Nobelkomiteen.

I fullt sinne trakk Hagen seg fra alle verv i partiet, blant annet jobben som eldregeneral, og ryddet kontoret på dagen.

Rasende Hagen  
I brevet som Hagen har sendt til Frp-ledelsen, kommer det tydelig fram at han mener Siv Jensen bevisst ikke har gått inn for ham som ny Nobelkandidat, og at hun heller ikke har informert andre i partiet om hans ønske.

- Siv Jensen hadde åpenbart ikke formidlet at den tidligere partileder gjennom 28 år og parlamentariske leder gjennom 25 års hadde et sterkt ønske om en plass i Nobelkomiteen til valgkomiteen. Ei heller underrettet meg om at hun ikke formidlet mitt ønske, skriver Hagen i brevet.

Føler seg overkjørt
Hagen mener seg dessuten fullstendig overkjørt i prosessen.

- Også her ble jeg fratatt muligheten til å anmode et annet gruppemedlem om å fremme mitt kandidatur når Siv Jensen ikke ønsket å gjøre det, skriver han videre.

Anklager Siv
I brevet skriver Carl I. Hagen rett ut at han forstått Siv Jensen slik at det var han som nå skulle bli Frps mann i komiteen.

- For to år siden underrettet jeg Siv Jensen om at jeg hadde et sterkt ønske og stor interesse for en plass i Nobelkomiteen når Inger Marie Ytterhorns to perioder var over. Jeg fikk et klart inntrykk av det skulle gå greit.

- Dette ønske og begrunnelse ble forsterket når Thorbjørn Jagland ble leder fordi jeg mente jeg kanskje kunne være et korrektiv til ham, skriver Hagen i brevet.

- Jeg fikk sjokk
I tillegg til å anklage Siv Jensen for bevisst ha oversett hans ønske, føler Hagen seg også forbigått i den formelle prosessen som har vært rundt Ytterhorns fortsettelse i komiteen.

- Så også i valgkomiteens innstilling at det skulle ha vært bedt om forslag til medlem i Nobelkomiteen. Selv om jeg har en vedtektsfestet forslagsrett i stortingsgruppen, ble jeg ikke underrettet og visste således intet om valgprosessen før jeg så gruppemøtepapirene. Jeg ble derved fratatt muligheten for å få en til å foreslå meg til valgkomiteen.

Først forrige uke fikk han «sjokkbeskjeden» om at Ytterhorn skulle fortsette.

- Jeg fikk sjokk da jeg så innstillingen fra valgkomiteen tirsdag 8.11 om ettermiddagen kl. 16.20.

Samme dag ryddet han umiddelbart kontoret og frasa seg alle verv i Frp.

Konfronterte Siv
Samme dag sendte Hagen en sms til Jensen hvor han konfronterte henne med sitt sterke ønske om en avslutning på karrieren i Nobelkomiteen.

- Kl. 17.32 tirsdag kveld etter møte i Oslo Frp's valgkomité sendte jeg følgende SMS til Siv Jensen:«Har du glemt min store interesse og lyst på å avslutte i Nobelkomiteen?», skriver Hagen i brevet.

I brevet legger ikke Hagen skjul på hvordan dette har gått inn på ham:

- Jeg informerte to medlemmer i gruppen og en utenforstående om situasjonen, og ga uttrykk for at jeg ikke hadde vært så sint og trist på mange år. Sinnet jeg følte hadde jeg bare følt tre ganger tidligere i mitt liv, men det er selvsagt underordnet, skriver Hagen.