- Jeg hadde oralsex med Birkedal da jeg var 15 år

Da han var 15 år, på besøk på FpUs sommerleir, ble gutten med Trond Birkedal på et hotellrom i Oslo. Der sier han de to hadde sex.

SNAKKER UT: 17-åringen har vært i kontakt med Stavanger-politiet, og velger nå å fortelle sin historie i Dagbladet. Han sier han hadde seksuell omgang med Trond Birkedal da han var 15. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SNAKKER UT: 17-åringen har vært i kontakt med Stavanger-politiet, og velger nå å fortelle sin historie i Dagbladet. Han sier han hadde seksuell omgang med Trond Birkedal da han var 15. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag avslørte Dagbladet at Trond Birkedal, tidligere Fpu-leder, var beskyldt for å ha filmet nakne unggutter med skjult kamera.

Birkedal ble i går varetektsfengslet i to uker. Politiet opplyste samtidig at siktelsen trolig ville bli utvidet. Dagbladet har intervjuet en nå 17 år gammel gutt som har anmeldt Birkedal som som angivelig fant sted da han var 15 år gammel.

- Hadde oralsex Gutten forteller sin historie etter samråd og i full overenstemmelse med sine foreldre.

Han hadde nylig fylt 15 år da han reiste fra sin hjemby til Oslo i forkant av Fremskrittspartiets Ungdoms (FPUs) sommerleir i 2008.

Dagen før sommerleiren skulle begynne, var han på byen i Oslo sammen med venner fra FpU.

- Jeg var full, og mistet de jeg var sammen med. På ett eller annet vis dukket Trond opp. Han drikker jo ikke. Så spurte han om jeg ville være med til Christiania hotell og sove der, sier 17-åringen.

- Da vi kom fram ville han massere meg med oljer. Deretter hadde vi oralsex, sier gutten til Dagbladet.

Etter kvelden i 2008, hevder 17-åringen at han brøt all kontakt med Birkedal. Han gikk ikke til politiet med historien den gang, men har vært i kontakt med Stavanger-politiet om historien etter at Dagbladet avslørte at Birkedal var fengslet for nakenfilming av en intetande ung mann mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.