DREPT: Den hvite albinoelgen Albin ble i dag skutt og drept. Den danske jegeren som skjøt angrer ikke, til tross for at jaktlaget var enige om at elgen ikke skulle felles.
Foto: Sigmund Lerheim / Scanpix
DREPT: Den hvite albinoelgen Albin ble i dag skutt og drept. Den danske jegeren som skjøt angrer ikke, til tross for at jaktlaget var enige om at elgen ikke skulle felles. Foto: Sigmund Lerheim / ScanpixVis mer

- Jeg hadde skutt igjen om jeg hadde fått sjansen

Det sier danske Ole Frost til Dagbladet etter at han skjøt og drepte den kjente albinoelgen Albin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjendiselgen Albin overlevde ikke årets elgjakt, til tross for at den var symbolsk fredet av jaktlaget i Spydeberg i Østfold.

Det var danske Ole Frost som skjøt og drepte den hvite elgen. Han forteller at han slett ikke angrer på at han skjøt og drepte kjendiselgen - det til tross for at jaktlaget hadde blitt enige om at elgen ikke skulle felles.

- Det var ikke noe ønskesituasjon at den ble skutt, for vi har jo egentlig blitt enig om at ingen er så kjøttsultne at man må skyte den, sa Sigmund Lereim, som leder jaktlaget, til Dagbladet.

Første storelg Slik forteller Frost episoden:

- Jeg var i ferd med å dra hjem da jeg så elgen 100 meter foran meg. Den gikk i jevnt tempo fra et skogsholt til et annet, sier Ole Frost til Dagbladet.

- Det var en veldig fin okse med et fint gevir, men jeg vurderte det hit hen at det ikke var noe fredet dyr. Jeg vurderer alltid dette, og for 3-4 år siden hørte jeg snakk om at man skulle la være å skyte hvit elg, men siden har jeg ikke hørt noe, sier Frost.

Albin ble Frosts første store elg, men han har tidligere felt en elgkalv.

- Jeg visste ikke noe om at det var den aktuelle elgen. Jeg har hørt at den var albino, det var ikke denne, hevder Frost.

- Min fulle rett Han forteller at han slett ikke angrer på at han skjøt:

- Hadde jeg fått en ny sjanse i morgen, så hadde jeg skutt. Jeg føler at det er min fulle rett, sier Frost til Dagbladet.

- Mennekets rolle er å jakte. Jeg blir nesten litt forbauset av dem som protesterer mot elgjakt.

Han mener det er slike sjanser som han kom over i dag som er selve grunnen til at mennesker drar på jakt, nemlig å komme over en fullvoksen storelg.

- Det er en helt spesiell følelse. Det er svært intens, men utfordringen er å beholde roen og skyte.

Frost skal på jakt igjen om en uke, ifølge den danske avisa BT. «Selv om han altså nå har blitt ytterst berømt i Norge på en negativ måte, frykter han ikke for tiden i de norske fjellene», skriver avisa videre.