Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg handlet ikke rasjonelt

Milliardær-arving erkjenner at han lot kona ligge død i flere måneder uten å melde fra.

INNRØMMER SKYLD:  Hans Kristian Rausing sa seg skyldig i tiltalen da han møtte i retten i London i dag. Her sammen med sin nå avdøde kone Eva Rausing. Foto: AP Photo/Alan Davidson/The Picture Library Ltd/Scanpix
INNRØMMER SKYLD: Hans Kristian Rausing sa seg skyldig i tiltalen da han møtte i retten i London i dag. Her sammen med sin nå avdøde kone Eva Rausing. Foto: AP Photo/Alan Davidson/The Picture Library Ltd/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Den svensk milliardær-arvingen Hans Kristian Rausing møtte i dag i Isleworth Crown Court i London siktet for å ha «hindret lovmessig og anstendig gravferd»av sin kone Eva Rausing (48).

Eva Rausing ble funnet død i parets hjem i det fasjonable strøket Belgravia i London, etter at Hans Kristian Rausing ble arrestert for å ha kjørt i påvirket tilstand den 9. juli.

Lå død siden mai Under rettsmøtet i dag kom det fram at hun da hadde ligget død i leiligheten helt siden 7. mai.

Politiet var sikre på dødstidspunktet blant annet fordi dette kunne leses ut av pacemakeren hun hadde på seg.

Hun ble funnet pakket inn i plastposer inne på et soverom som var forseglet med gaffatape. Obduksjonsrapporten viser også at hun hadde kokain i kroppen.

Retten spurte om Rausing mente seg skyldig eller uskyldig i tiltalen.

- Skyldig, svarte han på dette.

- Jeg handlet ikke rasjonelt. Jeg forsøkte å fortsette som om hun ikke var død, forklarte han, ifølge Expressen.

Mistenker overdose Hans Kristian Rausing er sønn av forretningsmannen Hans Rausing, som flyttet fra Sverige til Storbritannia på 80-tallet, etter å ha lagt seg opp en stor formue som arving i familieselskapet, matemballasjegiganten Tetra Pak. Rausing-familien rangeres blant Storbritannias aller rikeste.

Rausing ble først siktet for drap. Siktelsen ble sender omgjort og Rausing løslat mot kausjon og under strenge betingelser; bl.a. må han oppholde seg på et sykehus i London, og bare bevege seg utendørs med følge av helsepersonell.

Politiet mistenker at Eva Rausing døde av en overdose, men obduksjonsrapporten har ikke gitt et endelig svar på dette.  Ekteparet har slitt med rusproblemer i en årrekke og traff hverandre også på en behandlingsinstitusjon.

FUNNET HJEMME: Eva Rausing ble funnet død i sitt og ektemannens hjem, som ligger i fasjonable Belgravia i Vest-London. Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB SCANPIX
FUNNET HJEMME: Eva Rausing ble funnet død i sitt og ektemannens hjem, som ligger i fasjonable Belgravia i Vest-London. Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media