Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper at de har fanget morderen. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen

Galinas mor etter at ung mann er siktet for drapet på Galina Sandeva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet hasteinnkalte mandag kveld til en pressekonferanse hvor det ble kjent at de har pågrepet og siktet en 24 år gammel mann for drapet på Galina Sandeva.

Sandeva, som var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo, ble drept den 16. desember i fjor.

Galinas mor håper nå at politiet har funnet drapsmannen.

- Jeg håper at de har fanget morderen. Jeg er utålmodig etter å finne ut hvem han er. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen, sier hun til Dagbladet.

- En lettelse - Jeg synes det er en bra utvikling i saken. Det er en enorm lettelse for min klient at en person er arrestert. Det har vært en enorm belastning for henne når gjerningsmannen har vært ukjent, sier Galinas families bistandsadvokat, Camilla Wiermyhr til Dagbladet.
 
Bistandsadvokaten forteller at hun har svært få opplysninger om mannen.
 
- Politiet holder kortene tett inntil brystet, og jeg kjenner foreløpig ikke til motivet, sier Wiermyhr.

24-åring pågrepet Det var leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, som informerte om pågripelsen på politihuset mandag kveld. Hun kunne fortelle forløp uten dramatikk, og at mannen nå sitter i avhør som startet rundt klokka 20.

- Den siktede er en mann i midten av 20-åra, han er 24 år gammel, og har opprinnelse på østlandsområdet, sier Metlid.

På spørsmål fra Dagbladet om det er flere personer som har vært involvert i saken, svarte hun at det var for tidlig å si noe om det på nåværende tidspunkt.

- Det er mye etterforskning som gjenstår. Vi må se hva den siktede sier i avhør, sier hun.

24-åringens forsvarer Joar B. Henjum opplyser til NRK at klienten nekter straffskyld.

Brutalt drap 28 år gamle Sandeva ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia like ved Operaen i Oslo for snart tre uker siden. Politiet gikk fredag 18. desember ut med navn og bilde på henne i jakten på spor etter gjerningsmannen.

Allerede da beskrev politiet drapet som brutalt.

Politiet gikk seinere ut med videomateriale for å få ytterligere tips, og har fortalt at de har gjennomført om lag 120 avhør i forbindelse med saken.

Så sent som mandag morgen opplyste Metlid om at de vurderte om de skulle gå ut og etterlyse spesifikke personer som de visste befant seg i området i det aktuelle tidsrommet. Det er foreløpig uvisst om det er snakk om den samme personen som nå er pågrepet.

- Ikke likt Galina Sandeva ble funnet av sin egen bestevenninne, som hadde lett etter henne i nesten et døgn.

- Min niese hadde ikke vært i Norge særlig lenge, og da Galina forsvant, ble hun hysterisk og ringte oss. Det var ikke likt Galina å forsvinne uten å si ifra, sier tanta hennes til Dagbladet i dag.

Galina skal ha forsvunnet fra leiligheten deres mens bestevenninna var ute. Da venninna kom tilbake, skal hun ha prøvd å ringe 28-åringen, men ikke fått noe svar. Etter flere timer uten tegn fra Galina bestemte venninna seg for å lete etter henne sammen med andre som kjente henne. 

Men det var ikke før neste dag at hun gjorde den grufulle oppdagelsen.

- Da hun så kroppen til Galina, kollapset hun, sier tanta og legger til:

HÅPER DE HAR TATT RETT MANN: Galina Sandevas mor sier til Dagbladet at hun håper politiet har pågrepet rett mann, og at han får lovens strengeste straff. Foto: Privat
HÅPER DE HAR TATT RETT MANN: Galina Sandevas mor sier til Dagbladet at hun håper politiet har pågrepet rett mann, og at han får lovens strengeste straff. Foto: Privat Vis mer

- Hun var i sjokk. Hun hadde aldri sett en død person før.

• Les også: Moren til Dagbladet: - Visste at datteren solgte sex i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media