Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper dere kan gi meg en dom jeg kan leve med

Alf Henrik Christensen tok ordet i NOKAS-retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Som den eneste på tiltalebenken ba Alf Henrik Christensen om ordet etter at forsvarere og aktorat hadde sagt sitt i NOKAS-sakens siste dag.

- Etter at jeg ble fengslet 24. august 2004, har det vært en vanskelig tid, og etter lagmannsretten 19. januar har det vært svært vanskelig og spesielt. Jeg vil ikke si hva jeg mener om kjennelsen. Jeg er svært skuffet, men jeg må forholde meg til den. Jeg må godta at den er der, hvis ikke vil jeg ikke kunne klare å fortsette. Jeg har to barn hjemme og en familie som venter. Jeg håper dere gir meg en dom jeg kan leve med, var Christensens ord.

Alf Henrik Christensen har hele tiden nektet enhver befatning med drapet. Han var i gang med studier da ranet skjedde, og så for seg en framtid i barnevernet. Han ventet også på å bli far for andre gang.

Det som knytter ham til ranet, er at han skal ha kjørt i følge med Erling Havnå til Stavanger. Christensen har selv forklart han var i Stavanger for å kjøpe rør på ransdagen.

I forkant av kjennelsen 19. januar var Christensen optimist.

- Alle med god samvittighet sover godt, sa Christensens forsvarer, Erik Lea til Dagbladet.no like før kjennelsen.

Skuffelsen var stor da Christensen ble kjent skyldig i NOKAS-ranet.

- Dette er en trist og mørk dag, sa han til Dagbladet.no like etter at kjennelsen falt.

- EN VANSKELIG TID: Alf Henrik Christensen har hele tiden hevdet sin uskyld i NOKAS-saken, og er skuffet over dommen. Foto: ERLING HÆGELAND
- EN VANSKELIG TID: Alf Henrik Christensen har hele tiden hevdet sin uskyld i NOKAS-saken, og er skuffet over dommen. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

To ganger har Alf Henrik Christensen håpet på å gå ut av retten som en fri mann. To ganger har han blitt skuffet. Nå avventer han den endelige dommen, som kommer 15. februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!