PREGET: Gunn Birkeland er glad for at politiet har pågrepet to personer. Foto: Kent Skibstad/Dagbladet
PREGET: Gunn Birkeland er glad for at politiet har pågrepet to personer. Foto: Kent Skibstad/DagbladetVis mer

- Jeg håper det var en ulykke og et uhell

Nyheten om at to personer fra lokalområdet var pågrepet i går kveld, kom som en lettelse på innbyggerne i Klepp kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP (Dagbladet): Den ene av de to siktede, mannen i 40-årene, nekter straffskyld, melder forsvareren sent i går kveld.

Mannens forsvarer forteller til Stavanger Aftenblad at han tar siktelsen svært tungt.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Anne Kroken.

Kroken var ikke selv til stede under avhørene tirsdag kveld, men har snakket kort med klienten.

- Dette er en forferdelig tragisk sak og en alvorlig siktelse. Det tar han veldig tungt, sier Kroken.

Lettelse i bygda Etter å ha vært nære ved å miste håp om at noen skulle bli pågrepet i saken, kaller lokalbefolkningen i Klepp det en lettelse å endelig vite - selv om det er tungt at det er noen de kanskje kjenner, som nå er mistenkt for å ha kjørt på gutten.

Rundt om i gatene i den lille bygda var det stille tirsdag kveld.

- Jeg er glad for at noen nå er tatt, nå kan familien få litt fred og slutte å gruble. Det hele er en tragedie, og jeg håper de har tatt riktig personer. Det var nesten som forventa, at de var lokalfolk. Man måtte ha vært kjent på veien. Det er så tragisk som det kan få blitt, sier Tommy Bjørklund til Dagbladet.

Kjente Olav Gunn Birkeland fra Orstad har selv små barn, og kjente selv til Olav.

- Det er fryktelig trist, jeg har selv små barn, og tenker jo hvordan det hadde vært om det var dem. Mannen min snakket selv med familien på nyttårsaften, og så gutten springe rundt og kose seg som en hvilken som helst annen 12-åring. Det er forferdelig det som har hendt, sier hun til Dagbladet.

Hun synes også det er trist for de to pågrepne, som ifølge politiets opplysninger er i 40-åra.

TRAGEDIE: Tommy Bjørklund håper pågripelsen kan gi familien ro. Foto: Kent Skibstad/Dagbladet
TRAGEDIE: Tommy Bjørklund håper pågripelsen kan gi familien ro. Foto: Kent Skibstad/Dagbladet Vis mer

- Det er synd for dem som har gjort dette, som sikkert ikke turte å stå fram. Ingen er dømt, men jeg håper det var en ulykke og et uhell, sier hun.

- En tragedie På kjøpesenteret Jærhagen møter Dagbladet Hans Voll. Han kjenner også til familien, og mener det hele er en tragedie.

- Dette (pågripelsen red. anm.) er godt for alle parter. Det er like vondt enten de er fra Klepp eller ikke. Jeg tenker at det må ha vært veldig vanskelig for dem som har gjort det. Jeg kjenner til familien, og det er så mange som har vært tatt av dette. Når ulykka først er ute, er jeg glad de er tatt - det er en tragedie, ikke noe annet å si enn det, sier Voll.

- Det er både forferdelig å være dem som har mistet noen, og forferdelig for de som var midt oppi det - og det er vondt for hele nærmiljøet, sier han.

Langs veien utenfor lennsmannskontoret på Klepp, hvor det i den siste tida har pågått en klappjakt på førerne av bilen, møter Dagbladet en annen lokalkjent.

- Det er en lettelse at noen er tatt, men det er vondt at skal være noen fra nærmiljøet - i så fall blir det jo en dobbel tragedie, sier Sigve Bore i fra Klepp til Dagbladet.

- Det dro litt ut i tid, så jeg trodde ikke det skulle bli noen gjennombrudd - men som vi har skjønt har politiet jobbet hardt. Det er nok en lettelse for familien. Alle i Klepp er nok letta nå, sier Bore.

LETTET: Hans Voll er glad for at politiet har pågrepet noen i saken.Foto: Kent Skibstad/Dagbladet
LETTET: Hans Voll er glad for at politiet har pågrepet noen i saken.Foto: Kent Skibstad/Dagbladet Vis mer