GLADE:
Ivar Pettter Røeggen og advokat (t.v.) John Christian Elden (i midten) etter domsavsigelsen i Røeggensaken i Høyesterett fredag formiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLADE: Ivar Pettter Røeggen og advokat (t.v.) John Christian Elden (i midten) etter domsavsigelsen i Røeggensaken i Høyesterett fredag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg håper dette betyr at også andre når fram

Ivar Petter Røeggen glad over at han vant fram mot DNB i Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg forstod underveis at dette gikk mot seier, sier en fornøyd Ivar Petter Røeggen til Dagbladet.

I dag ble det klart at han vant fram mot DNB i Høyesterett etter den lange og mye omtalte rettsstriden i kjølvannet av at Røeggen tapte penger på såkalte garanterte spareprodukter.

Han investerte 500.000 kroner i to ulike produkter i 2000, og da bindingstida var over i 2006 hadde han tapt 230.000 kroner.

Høyesterett mener at banken burde vært mer nøkterne i sin informasjon i forkant av avtaleinngåelsen, særlig fordi Røeggen ikke var en profesjonell investor. I tillegg påpeker de at DNB også ga informasjon som var direkte misvisende. Dette gjaldt særlig informasjon om potensiell avkastning og såkalt «break even».

- Jeg er veldig takknemlig for hjelpen fra Randi Flesland og Forbrukerrådet, sier Røeggen etter domsavsigelsen.

- Det er mange bak meg i køen. Jeg håper dette betyr at også de når fram.

Positivt overrasket Røeggens advokat John Christian Elden sier til Dagbladet at dette ikke var noen opplagt sak.

RØRT:
Ivar Petter Røeggen og direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, ga hverandre en klem etter domsavsigelsen i Høyesterett. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RØRT: Ivar Petter Røeggen og direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, ga hverandre en klem etter domsavsigelsen i Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er positivt overrasket over at dommen var enstemmig, sier Elden, som tror dette vil få konsekvenser for en rekke andre småsparere.

- Dette vil opplagt få konsekvenser for de andre sakene, i hvert fall for småsparerne og de som ikke er profesjonelle investorer, sier Elden videre.

Han fikk en stor klem av Forbrukerrådets direktør Randi Flesland etter domsavsigelsen.

Tok til tårene - Jeg ble så rørt at jeg begynte å gråte, sa hun til sin prosessfullmektig, og takket ham for innsatsen.

- Jeg hadde aldri drømt om at en enstemmig Høyesterett, men var hele tida klar over at vi hadde en god sak, og er veldig veldig glad, utdyper hun overfor Dagbladet.

- Dette vil få store konsekvenser for 500 helt identiske saker.

Motpartens advokat Anders Ryssdal vil ikke kommentere om han er overrasket over høyesterettsdommen eller ikke.

BELASTENDE SAK:
Konserdirektør for kommunikasjon i DnB, Thomas Midteide (t.v.) sier det har vært en lang og belastende sak for både banken og Ivar Petter Røeggen (t.h.).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BELASTENDE SAK: Konserdirektør for kommunikasjon i DnB, Thomas Midteide (t.v.) sier det har vært en lang og belastende sak for både banken og Ivar Petter Røeggen (t.h.). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Her har Høyesterett kommet til samme konklusjon som tingretten, mens lagmannsretten mener det motsatte. Det kan skje, men nå skal man studere og vurdere dommen, sier han.

Mulige konsekvenser - Først og fremst er vi glade for at det nå er satt et punktum for denne saken. Det har vært en lang og belastende sak, spesielt for Røeggen, men også for banken, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB.

Han vil foreløpig ikke kommentere de mulige konsekvensene for småsparere landet rundt.

Totalt skal 39 banker og finansforetak være innklaget til Finansklagenemda, og det er DNB som har fått aller flest klager.

- Nå skal vi studere denne dommen nøye, det er alt for tidlig å trekke noen konklusjoner. Nå er det påske og vi vil ikke kunne ha ting klart før etter påske, sier han med tanke på andre som har klaget dem inn for identiske saker, sier Midteide.