- Jeg håper han blir drept

Hovedvitnet Alex Fuica forteller om hatforholdet til drapstiltalte Stig Millehaugen.

TILTALT FOR DRAP: Stig Millehaugen (41) ankom rettssalen i Oslo tingrett 9.10 i dag morges. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
TILTALT FOR DRAP: Stig Millehaugen (41) ankom rettssalen i Oslo tingrett 9.10 i dag morges. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utspørringen av hovedvitne Alex Fuica fortsatte i dag. Politiet mener han satt i bilen da Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed ble skutt i hodet. Politiets teori er at det var Stig Millehaugen som utførte drapet på oppdrag fra Ahmed Shahbaz Dad.

Bilkrangel En av Stig Millehaugens to forsvarere, advokat Marius O. Dietrichson, dro dram at Javeds nærmeste hadde fått høre fra Javed at de skulle opp på Haugerud for å se på en bil, mens Fuica hevder dette var noe Millehaugen foreslo da de møttes drapsdagen.

- Har du aldri sagt noe om at dere skulle ordne noe med en bil på Haugerud? spurte Dietrichson.

- Nei, det var ukjent for meg, og det har jeg svart på tidligere. Hans opplysninger om Haugerud er i så fall ikke relatert til dette opplegget, svarte Fuica.

- Er det ikke påfallende at han nevnte at han skulle dit da?

- Jo, det er et merkelig sammentreff, sier Fuica og nekter nok en gang for at han kjente til at de skulle opp til Haugerud før Millehaugen nevnte det da de møtte ham ved Millehaugens overgansgbolig drapsdagen.

- Ville ikke være nestemann Fuicas forklaring er at det var Millehaugen som skjøt Javed da de kom opp til en snuplass på Haugerud. Han har tidligere forklart at han hørte et smell, og så Javed blø i ansiktet. Han skal ha hatt på seg bilbelte, men forklarer at han klarte å hive seg ut og løpt avgårde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer