- Jeg håper han innser hva han har gjort

Menighetsleder ber den drapssiktede ektemannen melder seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Salen var fullsatt under minnestunden for den 19-årige kvinnen som ble drept i sitt hjem forrige søndag. Kvinnen tilhørte menigheten Yewongel Brenan Church som deler lokale med Den frie evangeliske forsamling (DFDF) i Oslo, og det var her familie og venner samlet seg i dag.

Sang, blomster og levende lys satte rammen for det svært følelsesladde arrangementet. Flere holdt tale, deriblant lederen for menigheten.

- Hun var veldig snill, glad og positiv og hun var et trofast medlem av menigheten. Dette er et stort savn for oss, sa den kvinnelige lederen i sitt minneord.

Uforståelig

19-åringen kommer opprinnelig fra Etiopia, men hun var norsk statsborger etter å ha bodd her siden 2000. Ektemannen Yafet Kassa Gerbrewold (27) er siktet for drapet, som fant sted i kvinnens leilighet i Anker Studentboliger.

Også en representant fra DFDF holdt tale under minnestunden.

- I det ene øyeblikket er livet vårt preget av munterhet og glede, i det neste sekund er vi rammet av tårer og sorg. Slik er livet her på jorden, sa han.

For ekteparets venner er det vanskelig å forstå det som har skjedd. Ingen av dem skal ha visst om eventuelle ekteskapsproblemer mellom de to, og bare dager før drapet skal paret ha virket svært lykkelige sammen, forteller en mannlig leder av menigheten til Dagbladet.no.

BODDE HER: 19-årings ektemann, Yafet Kassa Gerbrewold (27), er siktet for drapet, som fant sted i kvinnens leilighet i Anker Studentboliger. Foto: Dagbladet/Politiet
BODDE HER: 19-årings ektemann, Yafet Kassa Gerbrewold (27), er siktet for drapet, som fant sted i kvinnens leilighet i Anker Studentboliger. Foto: Dagbladet/Politiet Vis mer

- Dette er veldig tungt og vanskelig å akseptere. Jeg tilhørte ikke hennes aller nærmeste krets, men selv de som møtte henne daglig kan ikke forstå hvorfor dette hendte, sier han.

En mann som beskriver seg som en nær venn av den siktede, har tidligere fortalt til Dagbladet.no at 27-åringen gjennom en epost til sine venner har forklart at kona skal ha vært utro. Eposten ble sendt dagen etter drapet, men dette er ikke noe politiet kjenner til.


- Meld deg!

Gerbrewold er på flukt og er etterlyst over hele verden gjennom Interpol. Politiet tror han forandret utseende og rømte landet med danskeferjen allerede søndag kveld.

Menighetslederen håper nå ektemannen melder seg til politiet

- Vi får henne aldri tilbake, men jeg håper han innser hva han har gjort og overgir seg.

19-åringens mor og to søstre reiser etter det Dagbladet.no erfarer til Etiopia i morgen, mandag kommer kisten til hjemlandet der hun skal gravlegges.

- Jeg håper han innser hva han har gjort
<B>AKTIV I MENIGHET</B>: Minnestunden ble holdt i lokalene som 19-åringens menighet deler med Den frie evangeliske foramling i Oslo.