- Jeg håper han råtner i fengsel

Brødrene til Cleveland-kidnapperen snakker ut.

BRØDRE: Ariel Castro (t.h.) er siktet for voldtekt og kidnapping av tre jenter. Torsdag møtte han i retten sammen med brødrene sine, Pedro (i midten) og Onil. Foto: REUTERS/John Gress
BRØDRE: Ariel Castro (t.h.) er siktet for voldtekt og kidnapping av tre jenter. Torsdag møtte han i retten sammen med brødrene sine, Pedro (i midten) og Onil. Foto: REUTERS/John GressVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Onil og Pedro Castro er brødrene til Ariel Castro, som er siktet for å ha holdt Amanda Berry, Michelle Knight og Gina DeJesus fanget og voldtatt dem over en tiårsperiode i huset sitt i Cleveland. For en uke siden ble de tre jentene reddet ut av Ariels hus i live.

De to brødrene ble pågrepet sammen med Ariel forrige mandag, og hengt ut som medvirkende til kidnappingene. Først torsdag ble de sluppet fri, og politiet mener at de ikke har vært involvert i kidnappingen. Nå lever de på hemmelig sted etter å ha mottatt en rekke trusler, men har latt seg intervjue av CNN.

- Monsteret kommer til å bli borte. Jeg håper han råtner i fengsel. Jeg vil ikke engang at de skal ta livet hans. Jeg vil at han skal lide i fengsel til siste slutt. Jeg bryr meg ikke engang om de gir ham mat etter det han har gjort mot livet mitt og familien min, sier Onil Castro til TV-kanalen.

Drapstrusler Broren Pedro er enig.

Begge er bitre for å bli hengt ut som medskyldige i den grufulle handlingen og opptatt av å fortelle verden at de ikke visste noe om kidnappingen.

- Jeg kan ikke gå noe sted fordi folk tror jeg er et monster også. Og det er jeg ikke. Gang på gang går det gjennom hodet mitt at folk tror jeg gjorde dette, sier Pedro.

De forteller at folk har kastet stein gjennom vinduene der de bor, og at de har fått en rekke drapstrusler.

- Jeg er en fri mann, men jeg er ikke fri likevel. Jeg er fortsatt låst inn et sted. Dette har ødelagt hjertet mitt. Det har tatt livet av meg. Jeg er et vandrende lik akkurat nå, sier Onil.

- Jeg vil ikke være stengt inne i huset mitt for noe noen andre gjorde. Jeg vil være fri, slik jeg var. Nå føler jeg meg fanget for det et annet familiemedlem gjorde. Folk burde ikke ta det ut på resten av familien. Dere har monsteret deres. Vær så snill å gi oss vår frihet, sier Pedro til CNN.

Middag hos mora Brødrene er ikke i tvil om hva de ville gjort dersom de hadde visst om jentene.

SKREKKENS HUS: Huset til Ariel Castro, hvor han skal ha holdt de tre kvinnene fanget i en tiårsperiode, er blitt endevendt av politiet den siste uka. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SKREKKENS HUS: Huset til Ariel Castro, hvor han skal ha holdt de tre kvinnene fanget i en tiårsperiode, er blitt endevendt av politiet den siste uka. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Jeg ville ha gått rett til politiet hvis jeg så noe. Hadde jeg sett en gardin bevege seg, eller hadde jeg hørt one, så ville jeg sagt noe. Bror eller ikke bror. Jeg ville tatt ham i nakken og spurt hva er dette for noe., sier Pedro.

De kan ikke fatte at broren har gjort det han anklages for. Onil Castro ble pågrepet sammen med broren. På vei fra en middag hos mora ble de stanset av en politibil.

- Kanskje han ønsket å bli tatt, sier Onil til CNN.

Pedro lå hjemme og sov da politiet vekket ham.

- Jeg tenkte at jeg hadde en arrestordre for drikking på offentlig sted, forklarer Pedro.

Så broren Deretter gikk det 36 timer før Pedro og Onil fikk vite hva de faktisk var mistenkt for. På et tidspunkt ble Ariel ført forbi cella til Onil.

- Han sa: Onil, du kommer aldri til å se meg igjen. Jeg elsker deg, bror. Så ga han meg en fist bump, forteller Onil.

Seinere snakket de to igjen.

- Onil. Jeg er lei meg for at du ikke visste noe om dette, sa Ariel Castro, ifølge Onil.

Deretter fikk han vite i avhør om hva broren skal ha gjort.

- De viste meg bilder av disse jentene og spurte: Kjenner du disse jentene? Så forklarte de at det var Amanada  Berry og Gina DeJesus. Hjertet mitt falt. Jeg gikk i bakken mentalt, sier Onil Castro til CNN.

Begge brødrene forteller at de aldri fikk lov til å komme forbi kjøkkenet i Ariel Castros hus i 2207 Seymour Avenue de siste ti åra.

- Vi gikk inn på kjøkkenet fordi han hadde alkohol. Han tok meg med på kjøkkenet og ga meg en shot. Han lagde også mat noen ganger, men vi spiste ute på trappa, forteller Pedro.

Resten av huset bak kjøkkenet var sperret av, og Ariel fortalte brødrene at det var for å spare energi. Hver gang de var hjemme hos ham var det alltid støy i bakgrunnen fra en TV eller radio.

- Enstøing - Broren min var en rar fyr, sier Pedro.

Onil forteller at han ikke hadde vært inne i huset til Ariel på flere år.

- Ariel var litt distansert fra resten av familien. Han var alltid litt rar, og han holdt seg for seg selv med musikken sin. Det kunne gå to uker eller en måned hvor jeg ikke så ham. Mamma ville be meg om å gå og se ham. Han er en enstøing, sier Onil.

Pedro og Onil kan heller ikke fatte hvordan Ariel hadde kontakt med familien til Gina DeJesus. Alle tre kjente faren hennes Felix DeJesus.

- Han deltok på en minnestund for Gina og ga mora en klem. Jeg skjønner ikke hvordan han klarte det. Jeg er sikker på at han også snakket med Felix og opptrådte helt rolig. Felix, du vet at jeg var bekymret for datteren din, og at jeg ikke hadde den minste anelse om hva som foregikk, sier Onil.