- Jeg håper hun drar til Europa

Hvithaien Lydia har krysset Atlanterhavet. - Nå er hun nærmere dere i Norge enn hun er oss, sier amerikansk ekspedisjonsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lydia ble sist helg den første registrerte hvithaien som krysset Atlanterhavet. Det satelittmerkede rovdyret ble da logget idet hun krysset midtatlanterhavsryggen som regnes som øst-vestgrensen i  havet.

Florida-hai - Lydia ble fanget 1. mars i fjor. Jeg husker at det var bikkjekaldt. Og at jeg tenkte at etter at jeg hadde vært tre måneder i Sør-Afrika hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme til Florida å fryse, forteller ekspedisjonsleder Chris Fischer i Ocearch til Dagbladet.

Han forteller at det var knyttet utfordringer til å merke hvithaien.

- Lydia var som å finne nåla i høystakken. Vi har aldri klart å merke en hai utenfor Florida før, men vi hadde funnet ut at en hai vi hadde funnet på Cape Cod hadde vært utenfor Florida. Derfor måtte vi prøve selv om oddsen var lav, sier han videre.

Havet løver - Hensikten med prosjektet er å se om vi kan finne ut hvor haiene formerer seg og hvor ungene fødes. Dette er viktig innsikt som vi håper å oppnå. Dette er første gang vi virkelig har mulighet til å få dette til, sier ekspedisjonslederen Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer