Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper ikke alle tar det Staff sier for god fisk

Politiet svarer på Staffs mange Lommemann-utspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Har du tips eller opplysninger Dagbladet kan ha nytte av i Lommemannen-saken? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

(Dagbladet.no): Advokat Tor Erling Staff har til tider sett rødt i raseri over politiets håndtering av Lommemann-saken.

Nå svarer politiet på beskyldningene. Påtaleansvarlig Jorid Kile Berg i Lommemann-saken ber folk vurdere det advokaten uttaler.

- Jeg håper ikke alle tar det Staff sier for god fisk, sier Jorid Kile Berg til Dagbladet.no.

Hvem mener du med alle?

- Da mener jeg hele publikum, ikke bare vitner og ofre. Det er spørreundersøkelser i Bergen som sier at alle vet hvem Lommemannen er, men ja vel. Tida får vise om Staff får rett i noen av sine uttalelser, sier hun.

Hun sikter til blant annet Staffs angrep på fotokonfrontasjoner.

- Om disse fantomtegningene ødelegger for konfrontasjonen vil tida vise. Det blir opp til barna som er ofre i denne saken. Jeg mener det er viktig at vi gjennomfører dette, så får dommerene i fremtidige rettssaker bestemme om det skal vektlegges eller ikke, sier Kile Berg.

ISFRONT: Stemninga mellom påtaleansvarlig Jorid Kile Berg og siktedes forsvarer, Tor Erling Staff, er ikke på topp i Lommemann-saken. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet
ISFRONT: Stemninga mellom påtaleansvarlig Jorid Kile Berg og siktedes forsvarer, Tor Erling Staff, er ikke på topp i Lommemann-saken. Foto: HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet Vis mer

Politiet ødela for seg selv

Staff har i en rekke uttalelser hevdet at politiet har forhåndsdømt den 55 år gamle mannen fra Bergen som for tiden sitter varetektsfengslet i Ila fengsel - siktet for 11 overgrep mot mindreårige.

Politiet prøver i disse dager å koble han til flere av de 150 overgrepssakene de mistenker ham for.

Staff mener politiet har ødelagt for seg selv da de gikk ut med flere fantomtegninger av Lommemannen under den intense jakten i forkant av pågripelsen.

Han mener en eventuell fotokonfrontasjon der ofrene skal peke ut mannen de mener er overgriperen deres har mistet sin bevisverdi på grunn av dette.

- Helt rått

En personkonfrontasjon hvor siktede må stå på linje med ni andre menn med forholdsvis lik alder og utseende kan bare politiet drømme om at siktede skal stille opp på, ifølge Staff.

Advokaten reagerer slik på utspillet til politiet:

image: - Jeg håper ikke alle tar det Staff sier for god fisk

- Jeg har aldri hatt en klient som har blitt så forhåndsdømt av politiet. Skal jeg bare stå taus på sidelinja? Det er helt uforstårlig for meg hvorfor politiet velger å gå så skråsikkert ut. Fram til nå har det ikke vært i politiets tanker at min klient ikke nødvendigvis står bak alle overgrepene de mistenker ham for. Jeg mener de bevisst forsøker å skape en forhåndsholdning blant publikum og vitner i saken. Det er et helt rått spill, sier Staff til Dagbladet.no.

Staff har også rådet sin klient til å ikke svare på skyldsspørsmålet eller la seg avhøre.

- Han vil i hvert fall ikke la seg avhøre i denne fengslingsperioden, sa Staff i forbindelse med fengslingsmøtet for et par uker siden.

Han begrunnet det blant annet med at politiet fører propaganda mot hans klient.

Her er noen andre Staff-utspill:

- Har jo ikke skadet guttene

Staff beklager litt

- Dette er tidenes heksejakt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media