- Jeg håper jeg rekker å takke alle som har hjulpet meg før jeg drar

Marte Deborah Dalelv (24) er benådet og kan reise hjem.

SMILER: Marte Deborah Dalev har blitt benådet og kan endelig smile. Hun fikk passet sitt tilbake under dagens møte med statsadvokaten i Dubai, og kan reise hjem til Norge om kort tid. Foto: Ali Haider / EPA
SMILER: Marte Deborah Dalev har blitt benådet og kan endelig smile. Hun fikk passet sitt tilbake under dagens møte med statsadvokaten i Dubai, og kan reise hjem til Norge om kort tid. Foto: Ali Haider / EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter et møte med statsadvokaten i Dubai ble det i dag klart at Marte Deborah Dalelv (24) er benådet og kan reise hjem til Norge innen kort tid.

- Det gikk så fort. De bare ga meg passet mitt tilbake der og da, sier Marte til Dagbladet.

Hun forteller at hun var forberedt på en rekke ulike utfall da hun sammen med sin advokat og ambassadør Åse E. Bjerke gikk inn til møtet rundt klokka 09, norsk tid, i morges.

- Jeg visste at dette kunne gå begge veier, så dette var bare utrolig fantastisk. Det første jeg gjorde var å sende en melding til mamma, sier Marte.

Må ordne papirer Marte ble i begynnelsen av juli dømt til 16 måneders fengsel for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai under en jobbreise.

Under en pressekonferanse i dag pekte utenriksminister Espen Barth Eide på to ting han mener har sørget for at Dalelv ble benådet - det internasjonale presset som saken har fått, og at Utenriksdepartementet gikk inn i saken på en konkret diplomatisk måte.

Marte selv forteller at det nå jobbes med å får papirene hennes i orden, slik at hun kan reise tilbake til Norge så raskt som mulig.

- Jeg har bare turistvisum på en måned, men jeg har jo vært her i fem måneder nå, så det er noen papirer som må ordnes, sier hun.

Vil takke Selv om hun vil forsøke å komme seg hjem så raskt som mulig, håper Marte at hun får tid og mulighet til å takke alle som har hjulpet henne under den vanskelige tiden i Dubai.

- Jeg må ta meg tid til å ta farvel. Jeg vil gjerne takke en god venn, advokaten min og de som har hjulpet med på Sjømannskirken, sier hun.

- Jeg håper jeg rekker å takke alle som har hjulpet meg før jeg drar.

På spørsmål om hva hun skal gjøre i dag svarer hun:

- Akkurat nå er jeg bare glad. Jeg skal bare slappe av og kjenne at det ikke er noe som tynger meg.