ØKER PRESSET PÅ JENS: Regjeringens egne lokalpolitikere i Hardanger satser alt på at Jens Stoltenberg og Terje Riis-Johansen kan la seg overtale til å snu. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØKER PRESSET PÅ JENS: Regjeringens egne lokalpolitikere i Hardanger satser alt på at Jens Stoltenberg og Terje Riis-Johansen kan la seg overtale til å snu. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg håper Jens er på gli

Ap-ordførerens bønn før dagens møte med statsministeren om Hardanger-vedtaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flere Hardanger-ordførere har store forventinger om gode nyheter når de i dag stiller mannsterke opp på Statsministerens kontor kl. 14.00 i dag.

- Jeg håper selvsagt at Jens Stoltenberg kommer på gli. Men det er store forventninger å ha til et slikt møte, sier Ap-ordføreren i Kvam, Astrid Farestveit Selsvold til Dagbladet.

- Vi har et sterkt behov for å videreformidle det store opprøret mot regjeringens vedtak, legger hun til.

Søndag skrev Dagbladet at Ap-topper leter desperat etter en løsning som kan lette på den betente Hardangerstriden. Regjeringens største parti har fått blø på sommerens meningsmålinger, som en følge av den massive folkelige motstanden mot kraftlinjevedtaket over Hardanger.

Ekspedisjon til Oslo Blant de syv Hardanger-ordførerne er flere fra statsministeren og olje- og energiministerens egne partier. Overfor Dagbladet gir flere av dem uttrykk for at de ikke har lyst å komme tomhendt hjem fra møtet med Jens Stoltenberg og Terje Riis-Johansen i hovedstaden. 

- Jeg venter spent på hva som kommer. Jeg regner med de nå har noe positivt å formidle siden vi nå er innkalt helt til Oslo. Det er jo rene ekspedisjonen å komme til Oslo. Men jeg stiller med et åpent sinn, sier varaordføreren i Ullensvang fra Ap, Kjetil Kvalvik, til Dagbladet.

Han stiller i ordfører Solfrid Borges (Sp) feriefravær. I tillegg til Hardanger-ordførerne kommer ordførerne og lokalpolitikere fra Bergen og Hordaland.

- Vi håper jo at de kommer med noen positive signaler, sier Sp-ordføreren i Eidfjord kommune, Anved Johan Tveit som i går ante håp da Sp-leder Liv Signe Navarsete i VG åpnet for å snu om det kommer opp ny informasjon som kan verne turistattraksjonen Hardanger.

- Bedt om møte
Ifølge statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er noe av bakgrunnen for møtet at «mange i Hordaland har bedt om et møte.»

- Regjeringen er opptatt av å redegjøre for bakgrunnen for beslutningen og regjeringens behandling av saken, sier han til Dagbladet. Møtet kommer i tillegg til høringer, befaringer og åtte tidligere folkemøter.

Vil ha utredning
Likevel forventer regjeringens egne ordførere at dagens møte gir noe mer enn å redegjøre for Hardanger-vedtaket lokalpolitikere er så sterkt i mot.

- Vi kommer til å kjempe for at vi får på plass en uavhengig utredning, sier Granvin-ordføreren fra Ap, Jan Ivar Rødland, som også er styreleder i folkeaksjonen Bevar Hardanger.

STILLER MANNSTERKE: Sammen med Ap-ordførerne Astrid Farestveit Selsvold i Kvam og varaordfører Kjetil Kvalvik i Ullensvang, stiller Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland og flere av regjeringens egne lokalpolitikere opp på Statsministerens kontor i dag kl. 14.00. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STILLER MANNSTERKE: Sammen med Ap-ordførerne Astrid Farestveit Selsvold i Kvam og varaordfører Kjetil Kvalvik i Ullensvang, stiller Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland og flere av regjeringens egne lokalpolitikere opp på Statsministerens kontor i dag kl. 14.00. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer