- Jeg håper Kadhafi er i helvete med Hitler

Slektninger av ofrene etter Lockerbie-bomba jubler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pårørende til de som døde da et fly ble sprengt og styrtet i Lockerbie i Skottland, forteller at de har tatt i mot nyheten om at Kadhafi er død med glede.

- Jeg håper han er i helvete med Hitler, sa Kathy Tedeschi (62), som mistet sin første ektemann, Bill Daniels, i styrten. Han var en av de 270 drepte da en bombe gikk av i PanAms Flight 103 i 1988, til nyhetsbyrået Reuters.

- Er så glad Hun håper at det nå vil komme frem hvem som samarbeidet med Kadhafi om bombingen.

- Jeg så det på TV da jeg var på trening. Jeg klarer ikke å slutte å gråte, jeg er så glad, sa Tedeschi, som hadde tre barn med Daniels.

Det at Kadhafi selv ga ordre om bombingen av flyet, avslørte Libyas avgående justisminister, Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil, i et ekslusivt intervju med Expressens og Dagbladets Kassem Hamadé i Libya i februar i år.

Eksploderte 270 personer omkom den 21 desember 1988 da Pan Am Flight 103 eksploderte i luften med 259 personer om bord. Flyet var på vei fra London til New York.

Det endelige dødstallene ble 270, 11 personer på bakken omkom også som følge av styrten.

En massiv politiundersøkelse, der blant annet Scotland Yard og FBI var involvert, kom fram til at en bombe ble plassert på flyet av to libyske statsborgere på oppdrag fra den libyske sikkerhetsstjenesten.

Abdel Basset al-Megrahi ble dømt for bombingen. Han snakket med Reuters i oktober i år, da fortalte han at hans rolle i bombingen har blitt overdrevet, og at sannheten snart vil komme fram

Skotsk redningsmannskap bærer en død person bort fra det som er igjen av Pan Am flight 103 den 23. desember 1988. Foto:SCANPIX/REUTERS/GREG BOS
Flyet styrtet på vei fra London til New York. Foto: SCANPIX/AP PHOTO
Det sies at Muammar Kadhafi personlig ga ordren om at flyet skulle bombes. Foto: SCANPIX/AP PHOTO
Det ble et dypt merke i byen Lockerbie i Skotland etter at flyet styrtet. Foto: SCANPIX/AP PHOTO/MARTIN CLEAVER
En politimann inspiserer skadene flyet har gjort på hus i Lockerbie. Foto: SCANPIX/AP PHOTO
Folk flokket til for å se skadene etter en eksplosjon på et fly forårsaket en styrt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
DØMT FOR BOMBINGEN: Abdel Basset al-Megrahi snakket med Reuters i oktober i år, da fortalte han at hans rolle i bombingen har blitt overdrevet, og at sannheten snart vil komme fram. Foto: SCANPIX/REUTERS
DØMT FOR BOMBINGEN: Abdel Basset al-Megrahi snakket med Reuters i oktober i år, da fortalte han at hans rolle i bombingen har blitt overdrevet, og at sannheten snart vil komme fram. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer