- Jeg håper noen saksøker dere

Bellona-Frederic avlyser videre Ap-samarbeid på direkten etter bioavgift-saken.

RASENDE: Frederic Hauge sier han ikke vil samarbeide med Ap lenger, etter biodieselsaken. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
RASENDE: Frederic Hauge sier han ikke vil samarbeide med Ap lenger, etter biodieselsaken. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Kveldens debatt i Tabloid på TV 2 var rødglødende. Frederic Hauge skjelte ut Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen etter noter. Temaet var innføringen av avgift på biodiesel.

- Dette er en av de største skandalene i norsk miljøpolitikk. Vi har ingenting mer å samarbeide med dere om, tordnet Hauge.

Torgeir Micaelsen synes Hauge gikk altfor langt.

- Jeg er klar over at det er upopulært, sa Micaelsen, men forsvarte seg med at Høyre, som også var representert i studio, tross alt vil åpne Lofoten og Barentshavet uten konsekvensutredning, og at det er en del problemstillinger knyttet til førstegenerasjons biodrivstoff. Det hjalp ikke.

- Jeg håper noen saksøker dere, raste Frederic Hauge, mens Inga Marte Thorkildsen (SV) forsøkte å roe ham ned.

Både hun og Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum ble grillet for at de er imot avgiften, men likevel vil stemme for i Stortinget.

- Dere lar dere valse over av Stoltenberg. Hvor er det blitt av demokratiet? spurte Høyres Jan Tore Sanner.

- Det er nettopp dette som er politikk. Om vi ikke gjør dette, risikerer vi at Arbeiderpartiet fristiller sine folk i neste miljøsak, sa Inga Marte Thorkildsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer