- Jeg håper og tror Dagfinn skjønner alvoret

Nestleder Inger Lise Hansen krever et rausere parti.

ADVARER: Nestleder Inger Lise Hansen i Kristelig Folkeparti oppfordrer eget parti om å ta grep for å framstå som et mer åpent parti. Hun sier leder Dagfinn Høybråten må legge til rette for en tydeligere debatt internt. 
FOTO: STEINAR BUHOLM
ADVARER: Nestleder Inger Lise Hansen i Kristelig Folkeparti oppfordrer eget parti om å ta grep for å framstå som et mer åpent parti. Hun sier leder Dagfinn Høybråten må legge til rette for en tydeligere debatt internt. FOTO: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Hansen krever oppvask etter at Dagfinn Høybråtens fem år i lederstolen har gitt tre skuffende valgresultater, det ene svakere enn det andre.

KrF-nestlederen sier endringer må til hvis partiet ikke skal følge Venstre utfor stupet om fire år.- Å gå ned fra 6,8 til 5,5 ved valget kan forklares med polarisering og at folk stemte på regjeringsalternativer, men at vi har ligget stabilt på 5-6 tallet i mange år handler om mye mer. Det er alvorlig for partiet og vi kan ikke akseptere å ligge så lavt, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet.

PekefingerpartiNestlederen mener partiet er for trangt, og må gi rom for flere stemmer og meninger hvis det igjen skal kunne vokse.

- Det er ingen enkel løsning, men vi trenger å framstå med en mye større bredde. Vi må tilbake til det rause folkepartiet vi har vært tidligere.

Høybråten tok i 2004 over som leder etter Valgerd Svarstad Haugland, og skulle bringe KrF-skuta på rett kjøl. I stedet har nedturen bare blitt brattere, og partiet har gjort to av sine svakeste stortingsvalg noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer