- Jeg håper politiet finner de som truet og presset henne

Shilan Shorshs lillesøster om de ubesvarte spørsmålene.

LILLESØSTER:  Shahen Ahmad er glad saken blir tatt opp på nytt og håper den blir løst. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
LILLESØSTER: Shahen Ahmad er glad saken blir tatt opp på nytt og håper den blir løst. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg har tenkt mye på hva som egentlig kan ha skjedd. Vi trenger svar, sier Shahen Ahmad til Dagbladet.

Hun er lillesøsteren til kvinneaktivisten og SV-politikeren Shilan Shorsh, som døde i en brann i Fyllingsdalen i 2013. Etterforskningen ble henlagt som intet straffbart forhold, men er nå satt i gang igjen etter avsløringer av VG og BT.

- Det er så mye som ikke stemmer, sier Ahmad.- Det som kanskje er viktigst for oss, er å finne ut hva som skjedde i timene før hun døde. Vi vet at hun tok bussen inn til sentrum. Men vi vet ikke sikkert hvordan hun kom seg tilbake til leiligheten. Politiet sier det er en observasjon av henne på bussen, men hun brukte ikke busskortet sitt. Hun tok ikke taxi, og hun hadde ikke lappen. Hun kan umulig ha gått hele veien, sier Ahmad. 

Lillesøsteren sier politiet også har informert dem om at Shilan trolig ikke døde av røyken fra brannen, til det var det rett og slett for lite kullos i lungene hennes.- Da skjønner jeg ikke hvordan hun kan ha dødd i sin egen seng, sier hun.

Ti centimeter fra døren Politiet sier det eneste de utelukker er at det var snakk om en ulykke. Døren inn til rommet var låst, men nøkkelen stod ikke i på innsiden, og kan dermed ha blitt låst utenfra. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer