BROREN: Eric Paddock, bror til Stephen Paddock, sier at «noe skjedde» med broren. - Han planla ikke dette i 35 år, sier gjerningsmannens bror til pressen. Video: CNN Vis mer

Familien står uten svar etter konsertmassakren i Las Vegas:

- Jeg håper som faen at de finner en svulst i hodet hans

Politiet står uten resultater i jakten på svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Las Vegas-politiet sa på en pressekonferanse natt til mandag at Stephen Paddock, mannen bak konsertmassakren i kasinohovedstaden, prøvde å komme seg unna i live, og at han må ha fått hjelp på et tidspunkt.

- Han er en mann som har brukt tiår på å få tak i våpen og ammunisjon. Han har levd et hemmelig liv. Han har nøye planlagt den verste masseskytingen i USAs historie, sa sheriff Joseph Lombardo.

Politiet har ikke kommet noe nærmere et svar på hva det var som drev Paddock til den grufulle handlingen. Verken avhør eller andre undersøkelser har gitt noen svar.

- Vi har ikke forstått hva som fikk ham til å gjøre det ennå, men det er viktig for oss å finne det ut. Dette var godt planlagt, sa Lombardo.

Nå leter politiet «overalt» etter svar på hva som kan ha skjedd.

NB! STERKE INNTRYKK: En video tatt av en i publikum viser kaoset som oppstod da det ble løsnet skudd mot festivalområdet i Las Vegas. Video: Austin Olsen / CNN Vis mer

Et av de viktigste sporene er Paddocks familie. Verdens kanskje fremste ekspert på Stephen Paddock heter Eric, og er massemorderens bror. I likhet med politiet, sier Eric at han ikke har noen svar på hva det var som fikk broren til å begå den grufulle handlingen.

- Dersom Steve kunne gjøre noe som dette, er vi i trøbbel, for det er ingenting som kan forklare dette, sa han til amerikanske medier tirsdag.

- Jeg håper som faen, når de gjennomfører obduksjonen, at de finner en svulst i hodet hans eller noe. For hvis de ikke gjør det så er vi alle i trøbbel, sier Eric Paddock.

- En avslappet type

Politiet har ikke funnet noen som kjente Paddock i årene før massakren, som kan bevise at han planla noe ulovlig. En av eiendomsmeglerne Paddock brukte da han flyttet til Mesquite i Nevada, beskriver han som en «rolig og avslappet» type, og en tilsynelatende «bra fyr».

FRA INNSIDEN: Denne utsikten hadde morderen da han drepte 59, og såret over 500 mennesker, fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Video: CNN Vis mer

Da Paddock flyttet inn i nabolaget i Mesquite holdt han seg imidlertid for seg selv. Han hadde, ifølge en av dem CNN har snakket med, tunnelsyn, og hilste sjelden på andre.

- Garasjedøra gikk opp, garasjedøra stengte. Det var det.

En annen reagerte på at han satte opp en diger vegg på tomta, som skulle hindre innsyn fra naboene.

- Jeg har ingen interesse av å se på andre, og jeg vil heller ikke at andre skal se på meg, skal Paddock ha sagt om tiltaket som var ment for å unngå naboenes oppmerksomhet.

I realiteten førte installasjonen til det motsatte.

20 naboer stilte seg bak en klage sendt til Homeowner association, hvorpå Paddock ble beordret til å rive veggen ned.

- Hvorfor ødelegge en sånn utsikt? Han ville åpenbart være i fred, sier naboen Scott Smith til CNN.

- Må ha fått hjelp

Paddocks eiendom i Mesquite-nabolaget Babbling Brook Court var ikke hans eneste registrerte bosted. I etterkant av Las Vegas-massakren fant politiet 47 våpen ved tre adresser oppført på 64-åringen.

Naboene ved de to andre adressene forteller, ifølge CNN, om liknende innadvendt oppførsel, men broren, Eric, nekter for at denne innadvendtheten var et tegn på at noe var galt.

- Det er historier om at han holdt persiennene nede og at han ikke snakket til folk. Wow, som om det gjør ham til en raring. Han var en privat fyr. Det er derfor du ikke finner noe informasjon om han. Er man så rar fordi man ikke legger ut tusenvis av bilder på Facebook, sa broren under et møte med pressen i Orlando.

Politiet sa under nattas pressekonferanse at Stephen Paddock må ha fått hjelp av andre i forbindelse med planleggingen av massedrapet:

- Han må ha fått hjelp på et tidspunkt. Kanskje han er helt eksepsjonell, og har jobbet ut alt dette alene, men det er vanskelig å tro. Det er bare å legge to og to sammen, sa Lombardo.

- 100 prosent Stephen

MASSEMORDERENS BROR: Da han møtte pressen mandag viste Eric Paddock fram et bilde av seg selv sammen med broren Stephen (t.h), som søndag drepte 59 mennesker og såret over 500 før han tok sitt eget liv. Foto: John Raoux / AP / NTB Scanpix
MASSEMORDERENS BROR: Da han møtte pressen mandag viste Eric Paddock fram et bilde av seg selv sammen med broren Stephen (t.h), som søndag drepte 59 mennesker og såret over 500 før han tok sitt eget liv. Foto: John Raoux / AP / NTB Scanpix Vis mer

Det får ikke drapsmannens bror, Eric, til å stemme.

- Det er 100 prosent sikkert at Stephen gjorde dette på egen hånd. Det virker som om folk ikke klarer å forstå det, men Steve er en ... var en høyst intelligent og suksessrik person. Hun kunne ha gjort hva enn han ville, og det gjorde han også. Han gjorde seg selv rik. Han sørget for at vi ble rike. Han var vellykket. Han gamblet profesjonelt i mer enn 20 år, med suksess. Det var som matte for ham, sa Eric Paddock til journalistene som hadde møtt opp utenfor hjemmet hans i Orlando i delstaten Florida tirsdag.

HER GJEMMER DE SEG: Vokalist Bryan Hopkins i bandet Elvis Monroe hjalp flere med å komme seg i sikkerhet da Stephen Paddock begynte å skyte på festivalpublikummet. Video: Bryan Hopkins Vis mer

Under møtet med pressen fortalte en gråtende Eric Paddock at brorens handlinger har knust familien, og at de nå bruker all tid på å lete etter svar.

- Hvem på denne planeten tror dere griper etter halmstrå mer enn meg? Sønnen min ringte meg i dag, han er knust av dette. Han har ingenting å gjøre med Stephen, men han er knust. Jeg er ikke vanligvis en fyr som gråter, fortalte han få sekunder etter å ha tørket tårer.