«Jeg håper vi får et par barn, i hvert fall»

Det sier prinsesse Märtha Louise i et intervju med NRK. Og hennes kommende ektemann Ari Behn, er enig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er intervjuer Bjørn Stuevold som forteller prinsesse Märtha Louise at vi på en måte opplever en prinsesse som har byttet bort sin kongelige høyhet for en forfatter fra Moss.

- For meg er det jo ikke noe bytte, da, de er atskilte de to tingene, sier en blid prinsesse.

- Men jeg er veldig glad for at jeg får Ari, og uten det så tror jeg ikke at jeg kunne eksistere som den person jeg er i dag, sier hun.

Prinsesse og Märtha Louise

Intervjuet som har fått tittelen «Prinsessen og Ari, på æresord», er gjort på Folkemuseet på Bygdøy i vår og sendes søndag.

I glimt av intervjuet får vi sett en par som deler tanker om hverandre, om forholdet og det kommende bryllupet.

Prinsessen går også nærmere inn på forholdet mellom henne som en representant fra kongehuset, og sin rolle som prinsesse med eget enkeltmannsforetak.

- For meg er det et veldig klart skille. Men jeg skjønner at det kan virke problematisk, og jeg forsøker på best måte å skille det så godt jeg kan, sier Märtha.

Barn?

Selvsagt kommer paret inn på både familie, barn og et kommende hjemsted.

Ari Behn blir konfrontert med sitt første møte med kongen og dronningen.

- Det jeg tenkte på da vi skulle møtes for første gang, var først og fremst at de er foreldrene til Märtha. Hun er så fantastisk, så jeg regnet med at foreldrene skulle ha noe av det samme, og det hadde de jo. Og selvsagt at det er kongen og dronningen gjør det jo spesielt. Men jeg forsøkte å forholde meg til at de først og fremst er hennes foreldre, og at det skulle gå bra. Og det gjorde det jo, forteller han.

24. mai blir det bryllup i Trondheim. Men hva med barn?

- For det første er det ikke alle som kan få barn, også det er det opp til de høyere makter om vi kan få. Men hvis vi kan få det, og det håper jeg at vi kan, så håper jeg på at vi får et par barn, i hvert fall, sier Märtha Louise.

- Ja, sier Ari enig.

- Vi får se hva Vår Herre gir oss, sier prinsessen.

Først får de konsentrere seg om et nytt bosted, men de vet ikke helt selv hvor det blir.

- Vi skal fortsette å bo i Professor Dahls gate inntil vi finner noe. Men det som er viktig for oss er å finne et usjenert sted uten innsyn, fastslår Märtha.

- Vi har snakket om er overgang mellom by og land, med natur, at det er noen trær der, at vi kan høre fugler... og får natur rundt oss, supplerer Ari.

Den uredde

Prinsesse Märtha Louise trekker fram Aris framtoning som uredd person.

- Jeg synes det er veldig flott med mennesker som tør å stå fram og si det de mener, være uredd. Det setter jeg veldig pris på hos Ari, for da er det ingen som kan rokke ved ham, sier Märtha.

Ari Behn selv setter pris på Kongens presisering i en pressemelding om hvilken rolle han skal ha som person i den kongelige familien.

- Presiseringen er veldig frigjørende for meg i min rolle som forfatter, for kongen presiserer at jeg ikke har noen konstitusjonell rolle, at jeg ikke skal representere kongehuset på egen hånd, selvsagt. Jeg gifter meg et medlem av kongefamilien, og vil da være en ledsager, sier han.

(NTB)

ØNSKER SEG BARN: Prinsessen og Ari ønsker seg barn. I hvert fall to stykker. I dag feriet de nasjonaldagen i Trondheim.
TAKKER ARI: - Jeg er veldig glad for at jeg får Ari, og uten det så tror jeg ikke at jeg kunne eksistere som den person jeg er i dag, sier prinsessen i intervjuet med NRK.