FORKLARER SEG: Berit Thorstensen (52) forklarer seg i Gjøvik tingrett om dagen om drapene på Vollheim gård. Her med sin forsvarer Tor Kjærvik. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORKLARER SEG: Berit Thorstensen (52) forklarer seg i Gjøvik tingrett om dagen om drapene på Vollheim gård. Her med sin forsvarer Tor Kjærvik. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Jeg håpet de skulle finne ham

Politiet var flere ganger på gården før de fant drapsoffer på låven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): - Jeg håpet at de skulle finne ham.

Det sa drapstiltalte Berit Thorstensen (52) da hun forklarte seg om drapet på Ragnar B. Abrahamsen. Han ble skutt og drept på låven på Vollheim gård 27. desember 2007.

Hun forklarte at hun forsto at han var død da medtiltalte Ole Kristian Bjørnsen og Knut Arne Thorstensen fortalte at Abrahamsen lå på låven.

- Skulle pakkes i svartsekker
- Jeg oppfattet at han var død. Jeg skjønte jo det.

 

- Hva er det som gjør at du forstår at han er død, spør aktor Thorbjørn Klundseter.

- Han ligger jo på låven. Jeg skjønte jo at han var død. De begynte å snakke om å pakke ham inn i svartsekker, men jeg kan ikke si hvem som sa det. Jeg håpet de skulle finne ham. Da hadde ikke jeg tystet for det var politiet skulle finne ham.

Thorstensen forklarte at hun tok kontakt med politiet minst en gang etter at Abrahamsen ble drept.

- Jeg ringer på natta tror jeg. Så kommer to politimenn og fyller opp kasser. Så ringer jeg en gang til for jeg tror jeg finner en liten båt, men det er en skiboks. Da kommer tometern, jeg vet ikke hva han heter men jeg kaller ham tometern.

- Jeg tror jeg vet hvem du mener, sier aktor.


Skulle holde kjeft

Hun forklarte at politifolkene fra Gjøvik var på gården, men de fant ikke liket av Abrahamsen.

Han ble funnet natt til 4. januar i fjor. Den 52 år gamle kvinnen fortalte heller ikke politiet om liket i brønnen på gården.

Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnen, under en eller flere vaskemaskiner og annet skrot, blant annet en gressklipper og noe takstein. Det er uklart når han ble drept. Politiet mener det kan ha skjedd i begynnelsen av november 2006. Det betyr at liket lå i brønnen i over ett år før det ble funnet i januar 2008.

Hvem som sto for dumpingen er uklart for de tiltalte har til nå skyldt på hverandre.

Lillebror Knut Arne Thorstensen forklarte at han var inne på toalettet da dumpingen skjedde, mens storesøsteren har sagt at det var broren som gjorde det.

Grunnen til at Berit Thorstensen ikke gikk til politiet og meldte fra var at hun ble truet av sin ekskjæreste Ronny Kjeldsen.

- Jeg fikk beskjed om å holde kjeft, at det var plass til meg i brønnen ved siden av Jan Petter, fortalte hun i retten i går.