AP-REFS: Bare to dager etter terrorangrepene gikk Frp-toppen ut med kraftig kritikk av Ap på bloggen sin. Kent Andersen er også Christian Tybring-Gjeddes medforfatter til den omstridte kronikken "Drøm om Disneyland". Overfor Dagbladet gjør han det klart at han verken angrer på ordbruke i den eller på bloggen, selv etter terrorangrepene. Foto: NRK
AP-REFS: Bare to dager etter terrorangrepene gikk Frp-toppen ut med kraftig kritikk av Ap på bloggen sin. Kent Andersen er også Christian Tybring-Gjeddes medforfatter til den omstridte kronikken "Drøm om Disneyland". Overfor Dagbladet gjør han det klart at han verken angrer på ordbruke i den eller på bloggen, selv etter terrorangrepene. Foto: NRKVis mer

- Jeg har advart lenge mot å demonisere og kneble moderate demokratiske krefter som Frp, for det kan brøyte vei for langt farligere og mer ekstreme krefter. Nå ser vi at jeg har fått rett. Dessverre.

Dette skriver Frp-topp Kent Andersen på bloggen sin bare to dager etter terrorangrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-politiker Kent Andersen, mannen bak bloggen «I det blå hjørnet», skriver at han deler massemorder Anders Behrings Breiviks politiske kritikk av Ap.

Bare to dager etter terrorangrepet kom Andersen med knallhard kritikk av Arbeiderpartiet og partiets innvandringspolitikk.

- Jeg har advart lenge mot å demonisere og kneble moderate demokratiske krefter som Fremskrittspartiet, for det kan legge lokk på debatten, og brøyte vei for langt farligere og mer ekstreme krefter. Nå ser vi at jeg har fått rett. Dessverre, skriver Kent Andersen på bloggen sin 24. juli kl. 23:33.

Unnskylder seg ikke
Andersen er styremedlem i Oslo Frp. Han er også mannen som skrev den omstridte kronikken «Drøm om Disneyland» sammen med stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde. Tybring-Gjedde gikk i går ut Aftenposten og innrømmet at Disneyland-kronikken «var i overkant krass og kategorisk, og at den ga lite rom for nyanser. Det har jeg tatt lærdom av.»

Men hans medforfatter står fortsatt for den krasse Ap-kritikken.

- Dårlig politikk gir dårlige resultater. Å skylde på FrP og at vi «skaper innvandringsfientlighet» er latterlig. Det er Arbeiderpartiets hodeløse innvandringspolitikk som skaper fiendtlighet og motstand. Og hva hadde de ventet? skriver Andersen på bloggen i en debatt om kronikken og hans eget blogginnlegg forrige torsdag.

Forsvarer seg
Like før den mye omtalte kronikken kom på trykk i Aftenposten i fjor, publiserte Andersen et innlegg, der mange av poengene fra kronikken formuleres enda skarpere. Her beskylder han Ap for å hate og svike norsk kultur: «Hva er egentlig målet med å opptre som kulturquislinger og angripe kulturen min i ryggen på denne måten», skriver han.

Bare to dager etter terrorangrepet, forsvarer Andersen ordbruken i nettopp dette innlegget på bloggen:

- Selvfølgelig.Teksten er en advarsel om hva som kan skje hvis man fortsetter den udemokratiske forandringen av Norge, skriver han på et spørsmål fra en debattant om han står inne for formuleringene.

Forrige onsdag, 3. august, gikk Andersen inn på bloggen igjen og poengterte at han fortsatt står for innholdet i det ett år gamle blogginnlegget:

- Jeg bruker tiden til å gå i meg selv, og stille meg kritiske spørsmål. Men så langt er det ingenting som tyder på at jeg skammer meg over et eneste ord, skriver han.

Enig med Breivik
Selv om Andersen understreker at han tar kraftig avstand mot Anders Behring Breiviks terrorhandlinger, skriver han seg enig i Breiviks kritikk av Ap:

- Selv om vi riktignok deler en sterkt kritisk holdning til Arbeiderpartiet, Arbeiderpartiets politikk, og deres flerkulturelle prosjekt for Norge, ville jeg neppe debattert lenge med en fanatiker med null forståelse for hvordan samfunnet og politikken fungerer, skriver han 29. juli kl. 11:29.

- Skammer meg ikke
- Jeg skammer meg ikke over ordbruken, sier han på spørsmål fra Dagbladet.

- Angrer du på noe du har skrevet på bloggen etter terroren 22. juli?

- Nei, ikke som sådan. Jeg har kommentert og svart på noen spørsmål på bloggen. Det jeg har skrevet, har jeg skrevet, og det står jeg for, sier Andersen.