- Jeg har aldri drept noen

Ole Nicolai Kvisler nekter enhver befatning med kniv natta da Benjamin Hermansen ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvisler mener Joe Erling Jahr fantaserer for å redde sitt eget skinn. Det er fullstendig isfront mellom de to drapstiltalte tidligere kameratene.

I sin forklaring framholdt Jahr at Kvisler kastet fra seg en blodig kniv drapsnatta. Da Ole Nicolai Kvisler forklarte seg for lagmannsretten i går, kikket Jahr opp på sin tidligere kompis flere ganger - uten å røpe hva han tenkte. En gang ristet han svakt på hodet.

Benekter alt

Til tross for at de to viktigste vitnene i saken, Veronica Andreassen (19) og Benjamins kamerat (17), begge har forklart at de så Kvisler gå løs på Benjamin før han døde, nektet Kvisler i går enhver fysisk befatning med drapet. Han mener Jahr gjennom sin forklaring bare prøver å redde sitt eget skinn.

Kvisler fraskrev seg i går all skyld for Benjamins død.

- Jeg var til stede. Men jeg har ikke holdt, slått eller sparket noen. Jeg har ikke bedt noen drepe noen. Jeg kan ikke forklare noe om noen stikk, for jeg har ikke noe med de stikkene å gjøre, sa Kvisler i går.

Han forklarte at han var på vei tilbake til bilen da han så Jahr stikke Benjamin:

- Jeg snur meg og ser Jahr gjøre hoggebevegelser, jeg er ikke sikker på hvor mange ganger - 3, 4, 5, 6.

Mens Jahr har forklart at Benjamin lå på magen da han stakk, forklarer Kvisler at Benjamin lå på rygg, halvveis satt. Ut fra det gir han Jahr skylda for det dødelige stikket i brystet.

- Det at jeg har hatt en follekniv, det er tull, det er fantasi. Jeg har ikke hatt noen kniv, brukt noen kniv eller kastet noen kniv. Jeg er ikke en knivperson. De få gangene jeg gikk bevæpnet, brukte jeg som regel et balltre, sa Kvisler.

- Det var som forventet. Men vi har en del spørsmål vi vil stille, sier Jahrs forsvarer, advokat Trygve Staff. I dag må Kvisler svare på disse spørsmålene.

21 mobilsamtaler

Utskrifter fra Kvislers mobiltelefon drapsnatta viser totalt 21 utgående og innkommende samtaler mellom klokka 00.02 og 02.39 - like før han ble tatt av politiet. De første samtalene var med Erik Lauritsen, som bodde i leiligheten i Martin Linges vei.

- Jeg ba ham gjemme et våpen så det ikke skulle bli tatt hvis politiet kom, sa Kvisler.

14 minutter over midnatt snakket Kvisler med Eirik Solheim, tidligere leder av den nynazistiske grupperingen Viking. Utskriften viser tre samtaler mellom de to i løpet av natta. Kvisler ville ikke forklare hva disse samtalene gjaldt. Det ville heller ikke Solheim da han vitnet i byretten i fjor.

LEGGER SKYLDA PÅ JAHR: Ole Nicolai Kvisler (23)benekter enhver befatning med drapet, og husket svært lite fra drapsnatta 26. januar.
DE TOLV EDSVORNE: Disse tolv jurymedlemmene skal følge Benjamin-saken i fem uker. Når saken er over, skal ti av dem avsi den endelige kjennelsen. Første rad f.v.: sjefingeniør og juryformann Vidar Otnes (39), rådgiver May T. Johansen (57), abonnementsinspektør Nina Johansson (38), rådgiver Leif J. Knutsen (56), økonomirådgiver Lars-Erik N. Sletner (52) og barnevernspedagog Knut Jakobsson (47). Andre rad f.v.: avdelingsingeniør Åge Hvalsbråten (62), key account manager Tore G. Torvildsen (38), hjemmeværende Lisbeth By (64), systemkonsulent Kari Strømstad Sunde (37), barnehagebestyrer Nina Hukset (44), pensjonist Gerd Schaatun (70).