Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri før sett en ulykke som dette

Brannmann om da taket på Apollo Theatre falt sammen over teatergjestene.

 FLERE TITALLS SKADD:  Flere ble fastklemt da taket på Apollo Theatre i London kollapset og falt over teatergjestene. Ambulansepersonell var raskt på stedet og fikk hjulpet ut de fastklemte. Foto: Scanpix/ REUTERS/Neil Hall
FLERE TITALLS SKADD: Flere ble fastklemt da taket på Apollo Theatre i London kollapset og falt over teatergjestene. Ambulansepersonell var raskt på stedet og fikk hjulpet ut de fastklemte. Foto: Scanpix/ REUTERS/Neil Hall Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barnefamilier, par og turister koste seg i salen da taket i Apollo Theater plutselig falt sammen og smalt i gulvet. Salen ble mørklagt og folk flyktet i panikk.

Over 80 personer ble skadd, hvorav minst sju alvorlig.

Ble sittende fastklemt Teateret var så godt som fullt, og over 700 personer var til stede i det ærverdige teateret som ligger midt i teaterdistriktet i Londons West End. Ulykka skjedde omkring 40 minutter inn i den populære komedien «The Curious Incident Of The Dog In The Night-time».

Øyenvitner forteller hvordan de hørte en kraftig knirking, før store biter av bygningsmassen brøt løs og falt med et kraftig smell. Vitner beskriver hvordan det så ble helt mørkt inne i salen, og hele salen ble fullt av støv.

Flere personer ble sittende fastklemt, men etter en voldsom redningsoperasjon hadde alle disse klart å komme seg ut ved 2220-tida i går. Seint i går kveld var det ikke meldt om at noen hadde mistet livet i ulykka.

- Fryktelig kaotisk Det var fullt kaos i minuttene etter ulykka. Publikum løp alt de hadde mot nødutgangene - i den mørklage salen.

- Jeg har fryktelig mye å ta meg av her, det er veldig mye som skjer, sa Independent-journalist Simon Usborne til Dagbladet få minutter etter ulykka.

Han satt selv i salen, men kom seg ut og i sikkerhet.

- Jeg satt i salen med kona og svigerforeldrene mine da folk begynte å rope og skrike. Plutselig så det ut som hele taket ramlet sammen. Vi så mange folk som var fullstendig dekket av støv, selv klarte jeg nesten ikke puste. Skuespillerne så hva som skjedde og løp av scenen, sier den kenyanske bomullshandleren Khalil Anjarwalla, som var på besøk i London. 

 OVER 700 GJESTER:  Over 700 personer satt i salen da taket kollapset. Så langt er det meldt om sju alvorlig skadde. Foto: Scanpix/REUTERS/Neil Hall
OVER 700 GJESTER: Over 700 personer satt i salen da taket kollapset. Så langt er det meldt om sju alvorlig skadde. Foto: Scanpix/REUTERS/Neil Hall Vis mer

For ham fikk nemlig saken en ekstra dramatisk dimensjon:

- Kona mi er gravid i sjuende måned, men heldigvis gikk det bra, sier Anjarwalla til Daily Mirror.

Trodde det var planlagt Flere publikummere meldte i går at en umiddelbar reaksjon var at hendelsen var en del av forestillingen.

- Jeg trodde først at det var en del av showet. Familien min og jeg satt under balkongen da den delvis kollapset. Vi har noen kutt og blåmerker, men har det bra. Andre har det nok verre, skriver Martin Bostock på Twitter.

Da Dagbladet snakket med Bostock i går var han sliten og tydelig preget av hendelsen.

- Hele det kuppelformede taket falt ned over publikum rett foran oss. Vi ble beskyttet av balkongen over oss, og begynte og løpe. Folk begynte å skrike, sier Amy Lecoz til BBC. Hun var på teateret sammen med sine to barn på 16 og 19 år.

Brannmann Nick Harding forteller at han og mer enn 50 kolleger jobbet på spreng, under vanskelige forhold, for å få reddet folk ut av teateret. 

- I min tid som brannmann har jeg aldri før sett en ulykke som dette. Jeg ser for meg at det var mange folk som var ute for å nyte forestillingen nå like før jul. Mine tanker går ut til alle dem som ble skadd, sier  Hardin til Daily Mirror.  

Ikke nordmenn Eksperter skal nå finne ut når det er trygt å igjen bevege seg inne i den ærverdige bygningen, før det møysommelige arbeidet med å bygge opp igjen teatersalen kan begynne.

 DRAMATISK:  Det var dramatisk da taket på London-teateret Apollo kollapset i kveld. Nå har nødetatene kontroll på situasjonen og alle er reddet ut fra teateret. Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Dominic Lipinski
DRAMATISK: Det var dramatisk da taket på London-teateret Apollo kollapset i kveld. Nå har nødetatene kontroll på situasjonen og alle er reddet ut fra teateret. Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Dominic Lipinski Vis mer

Det skal ikke ha vært nordmenn i salen.

- Vi har vært i kontakt med ambassaden, og har ikke fått melding om at det var nordmenn involvert, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

 FLERE SKADDE:  En mann pakker seg selv inn i et sølvteppe etter takkollapsen. Så langt er det meldt om sju alvorlig skadde. Foto: Scanpix/AP Photo by Joel Ryan, Invision
FLERE SKADDE: En mann pakker seg selv inn i et sølvteppe etter takkollapsen. Så langt er det meldt om sju alvorlig skadde. Foto: Scanpix/AP Photo by Joel Ryan, Invision Vis mer