- Jeg har aldri gitt Stortinget feil opplysninger

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) står fast ved sin forklaring og sier statsminister Erna Solberg må svare for seg selv.

OSLO  20180827.
Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen  (t.h.) og tidligere justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite  i riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20180827. Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.h.) og tidligere justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite i riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) forklarte seg i dag om kritikken om manglende objektsikring i politiet.

Det var en offensiv Amundsen som gikk rett i strupen på opposisjonen.

- De samme partiene som sitter der inne i dag og kritiserer at sikringa ikke er på plass, ville utsette beredskapssenteret som står for en viktig del av objektsikringen, sier han.

Etter høringa ble Amundsen spurt om han skylder på andre partier for kritikken mot hans egen regjering.

- Overhodet ikke, jeg bare sier at det låter veldig hult. Det viser litt av det politiske spillet, jeg opplever ikke at de er opptatt av objektsikring mellom høringene.

- Riktig bilde

Han ble også spurt om et av de sentrale spørsmålene som opposisjonspartiene borer i høringen: hvorvidt regjeringen feilinformerte Stortinget da de forklarte seg for halvannet år siden.

- Jeg har aldri i min periode som statsråd gitt Stortinget feil opplysninger. Jeg er opptatt av å gi et riktig bilde til Stortinget, det gjorde jeg i forbindelse med høringa, det har jeg også gjort i statsbudsjettet, sier Frp-politikeren som var justisminister fra 20. desember 2016 til 17. januar 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer