NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Carl Bore (t.h) representerer 21-åringen fra Lillesand som er tiltalt for smuglingsforsøk av store mengder kokain. I forgrunnen sitter advokat Magne Brun og bakerst til venstre advokat Morten Furuholmen. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Carl Bore (t.h) representerer 21-åringen fra Lillesand som er tiltalt for smuglingsforsøk av store mengder kokain. I forgrunnen sitter advokat Magne Brun og bakerst til venstre advokat Morten Furuholmen. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer

- Jeg har aldri hatt noe med dem å gjøre

Kokaintiltalt Lillesand-kvinne (21) til Dagbladet. 21-åringen nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka ni i morges startet rettssaken mot fem nordmenn tiltalt i «den norske» delen av den såkalte Bolivia-saken.

Påtalemyndighetene mener fire av de fem tilhørte en organisert kriminell gruppe, mens de mener en 21 år gammel Lillesand-kvinne fungerte som smugler sammen med Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen. De to sistnevnte ble dømt til over ti års fengsel i Boliva, mens 21-åringen rømte etter at hun ble løslatt mot kausjon.

Brendemo Hagen har i etterkant rømt fra Boliva, og befinner seg for tida på ukjent sted.

Nektet straffskyld - Vi mener de fire første organiserte forsøket på å innføre 22,4 kilo kokain, mens hun hadde en rolle som kurer, sa statsadvokat Petter Mandt.

Lillesand-kvinnen nektet straffskyld og framsto som rolig og fattet da hun bekreftet sin personalia.

Med seg i retten hadde hun med seg moren sin, som også var tilstede i retten i Cochabamba.

- Jeg har aldri hatt noe med dem å gjøre, sa Lillesand-kvinnen til Dagbladet i en rettspause. Hun ønsket ikke å si noe til pressen, men bekreftet overfor Dagbladet at hun mener hun ikke har noe med kokainsmuglingen å gjøre.

Bakmenn De fire andre erkjente delvis straffskyld for flere av tiltalepunktene, blant annet de som omhandlet heleri eller hvitvasking av penger.

- Påtalemyndigheten vil bevise at disse visste om hva pengene de vekslet skulle brukes til, sa Mandt.

Mandt varslet også at de hadde tappet flere telefoner i Bolivia, i tillegg til å ha beslaglagt flere norske telefoner. Disse vil vise hvem som har hatt kontakt med hvem.

21-åringen fra Lillesand har hevdet at hun ikke kjenner de fire medtiltalte.

Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen har status som vitner i rettssaken i Oslo tingrett. Dersom Brendemo Hagen dukker opp, vil hun ikke behandles som noe annet enn et vitne. De ttil tross for at hun er etterlyst av myndighetene i Bolivia.

MAMMA MED I RETTEN: Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen hadde med seg moren i Oslo tingrett, der hun er tiltalt for forsøk på smugling av narkotika. Dette bildet er fra Cochabamba i Bolivia. 21-åringen ville ikke la seg avbilde i retten i dag. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
MAMMA MED I RETTEN: Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen hadde med seg moren i Oslo tingrett, der hun er tiltalt for forsøk på smugling av narkotika. Dette bildet er fra Cochabamba i Bolivia. 21-åringen ville ikke la seg avbilde i retten i dag. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer