- Jeg har aldri møtt Breivik

Milorad Pelemis anklages for å ha gitt ordre om folkemord. Fredag ble han også beskyldt for å være Anders Behring Breiviks Serbia-kontakt. Dagbladet møtte den ettersøkte serberen i Beograd.

ETTERLYST: Milorad Pelemis nekter for både å ha møtt Anders Behring Breivik og for å ha beordret drap på sivile i Srebrenica. Foto: 
Blic
ETTERLYST: Milorad Pelemis nekter for både å ha møtt Anders Behring Breivik og for å ha beordret drap på sivile i Srebrenica. Foto: Blic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEOGRAD (Dagbladet): - Det er bare tull. Jeg har aldri møtt Anders Behring Breivik. Jeg har aldri vært i Liberia. Det er bare dumheter, jeg er en ærlig mann, og har ingenting og skjule. sier Milorad Pelemis.  Dagbladet møter ham i bydelen Novi Beograd, der han bor. Pelemis kommer med selskap; en professor ved et sikkerhetsfakultet, som også viser Dagbladet dokumenter på at han har lov til å eie og bære våpen, fungerer som tolk. Han omtaler Pelemis konsekvent som «The commander».

Pelemis, er kledd i sort skinnjakke, sort genser og sorte bukser. Han har helskjegg.

Han vil ikke avbildes, men går med på å snakke med Dagbladet om beskyldningene som ble rettet mot ham i det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna fredag.

Pelemis var kommandanten av den 10. sabotasjeenheten, som beskyldes for delaktighet i massedrapene i Srebrenica i 1995. Flere medlemmer av denne enheten var senere i Liberia som leiesoldater. Ifølge det bosniske nyhetsmagasinet, var Pelemis i Liberia på det tidspunktet Anders Behring Breivik var der.

Men Pelemis nekter for i det hele tatt å ha vært i det krigsherjede afrikanske landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer