Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri møtt så mye ondskap i hele mitt liv

Mona Høiness ikke nådig etter arveseieren. Urdahl-slektningene bruker ankefristen på en måned.

- FØLTE SEG SOM ELDRERANER: Mona Høiness (foran) sier hun har følt seg uthengt som eldreraner i konflikten med Urdahl-familien (t.h.). Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
- FØLTE SEG SOM ELDRERANER: Mona Høiness (foran) sier hun har følt seg uthengt som eldreraner i konflikten med Urdahl-familien (t.h.). Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har aldri møtt på så mye ondskap i hele mitt liv som jeg har gjort i forbindelse med denne saken, sier kjendisadvokat Mona Høiness til Nettavisen.

Dommen kan ankes til Borgarting lagmannsrett, og de tapende Urdahl-slektningens advokatfirma Arntzen de Besche har ennå ikke gitt noen anbefaling til sine åtte klienter om dommen bør ankes eller aksepteres:

"Våre parter er skuffet over dommen og vil benytte ankefristen på en måned til å vurdere å anke. Vi har ingen ytterligere kommentarer," er den knappe kommentaren fra advokatene Fred A. Gade og Knut Aleksander Rabl-Vøien.

Med sin egen advokatregning på 2,1 millioner med moms, motpartens advokatregning på drøyt 700 000 og øvrige saksomkostninger, sitter hver av Urdahl-slektningene igjen med regninger på over 350 000 kroner hver.

Kommentaren fra Høiness faller etter at hun i dag vant saken mot det avdøde ekteparet Per og Synnøve Urdahls slektninger. Slektningene hevder advokaten på utilbørlig vis havnet i Synnøves testamente som enearving av ekteparets formue på rundt 100 millioner kroner, men ble ikke trodd av Oslo byfogdembete.

- Det er synd at Synnøve måtte gå igjennom belastningen og sjikanen de siste årene før hun døde. Både fra familien og Kapital, sier Høiness om den angivelige ondskapen hun har møtt i løpet av saken.

- Uthengt som eldreraner Kjendisadvokaten har ment seg uthengt som eldreraner, og er samtidig forbannet på det Trygve Hegnar-eide finansbladet, som først satte kritisk søkelys på at hun var utpekt som enearving av den store formuen.

NÆRT FORHOLD: Retten har trodd Mona Høiness på at det eksisterte et nært forhold mellom henne og ekteparet Per og Synnøve Urdahl. Her fra en av deres mange felles julefeiringer. Foto: PRIVAT
NÆRT FORHOLD: Retten har trodd Mona Høiness på at det eksisterte et nært forhold mellom henne og ekteparet Per og Synnøve Urdahl. Her fra en av deres mange felles julefeiringer. Foto: PRIVAT Vis mer

Urdahl-slektningene uttrykker seg i mer moderate ordelag.

- Vi er veldig skuffet over dommen, sa Anne Berit Urdahl til Dagbladet tidligere i dag.

Hun meddelte at de saksøkende slektningene nå skal drøfte en eventuell anke med sine advokater.

I tillegg til å konstatere at Høiness fikk medhold i at hun arver hele 100-millionersformuen etter det avdøde ekteparet, må Urdahl-slektningene ut med saksomkostningene - som beløper seg til nesten 3 millioner kroner.

Nære venner som vitner Et hovedstridspunkt under rettsforhandlingene har vært om Synnøve Urdahl var dement da hun skrev testamentet i 2007 - med Høiness' far og to nære venner av advokaten som vitner. Oslo byfogdembete kommer, i henhold til arvelovens paragraf 62 (se faktaboks), til at den da 87-årige kvinnen godt kan ha vært dement, men finner det ikke bevist at dette gikk ut over innholdet i testamentet.

Retten finner heller ikke at testamentet må underkjennes fordi personer med nær tilknytning til Høiness var vitner. At Høiness selv renskrev testamentet på diktat, satte heller ikke dokumentets gyldighet i fare.

Kapital-redaktør: - Gratulerer, Mona! Kapitals eier og ansvarlige redaktør Trygve Hegnar ønsker ikke å kommentere dommen overfor Dagbladet.

Seinere i dag kom Kapital-redaktør Vibeke Holth med følgende melding på Twitter:

«Gratulerer til Mona Høiness med seier i arvesaken!»

Les rettens kjennelse

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media