TROND GISKES SMS-ER

- Jeg har aldri mottatt en upassende SMS fra Trond Giske

Kvinnen som fikk SMS-er fra Trond Giske raser mot VG. Hevder avisa har krenket henne og misbrukt #metoo-kampanjen.

I SENTRUM: - Jeg har aldri mottatt upassende SMS fra Trond Giske, sier kvinnen som fikk SMS-er fra Trond Giske i 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I SENTRUM: - Jeg har aldri mottatt upassende SMS fra Trond Giske, sier kvinnen som fikk SMS-er fra Trond Giske i 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kvinnen som mottok SMS-er fra Trond Giske i 2011 tar nå bladet fra munnen.

Til Dagbladet forteller 25-åringen - som ønsker å forbli anonym - at hun aldri oppfattet SMS-ene fra Giske som krenkende.

- Jeg har aldri mottatt en upassende SMS fra Trond Giske, slår kvinnen fast.

SMS-ene var tema i en artikkel VG publiserte i går, og ble koblet til intern konflikt i Ap av avisa. Kvinnen beskylder nå VG for ufin og uryddig oppførsel overfor henne mens de har arbeidet fram saken. Hun hevder VG har fratatt henne retten til å eie sin egen historie og kaller VGs journalistikk misbruk av #metoo-kampanjen.

- Det eneste upassende og krenkende jeg har opplevd i denne «saken» er at journalister, i sin jakt på drittsaker overkjører meg og fratar meg retten til selv å eie, og definere, min egen historie, forteller hun videre.

- Krenkende og provoserende

Hun reagerer spesielt på at VGs journalister kontaktet mor, venner og tidligere kolleger etter hun fortalte VG at SMS-ene fra Trond Giske var en ikke-sak for henne, siden hun aldri følte SMS-ene som upassende.

Hele opplevelsen beskriver kvinnen som «krenkende».

- I nesten tre uker har jeg fått kjenne på kroppen hvor krenkende og provoserende det er å bli fratatt definisjonsmakt over meg selv og min egen opplevelse. Hvor langt enkelte journalister er villig til å gå for å få, det de kaller, en god historie. VG har ringt tidligere kollegaer, venner og til og med min egen mor. Og det etter jeg har fortalt at jeg ikke har vært utsatt for noe. Det har rett og slett vært svært ubehagelig. Spesielt fordi det har ført til at folk som er glad i meg, faktisk har trodd at jeg har vært utsatt for noe alvorlig, sier kvinnen.

Kvinnen er i dag 25 år. Hun var 19 år i 2011, da Trond Giske en kveld sendte henne SMS med spørsmål om hvor på hotellet det var fest. Kvinnen nevnte tekstmeldingen for daværende AUF-generalsekretær Tonje Brenna, men sier hun aldri offisielt varslet om den, nettopp fordi hun oppfattet innholdet som uproblematisk. SMS-ene ble siden diskutert av Brenna og daværende partisekretær Raymond Johansen.

Dagens Næringsliv omtalte tekstmeldingene først, før VG på torsdag knyttet SMS-ene opp mot en påstått maktkamp i Arbeiderpartiet. En maktkamp Jonas Gahr Støre avkreftet overfor Dagbladet fredag.

Trond Giske har ikke ønsket å kommentere tekstmeldingene.

- Misbruk

25-åringen legger til at saken er spesielt alvorlig nettopp fordi hun mener den er et misbruk av metoo-kampanjen.

- Det finnes alltid de som vil misbruke en god sak. Jeg blir utsatt for det metoo-kampanjen skal motvirke, i metoo’s navn. VG framstiller det som et ærlig ønske om å avdekke maktmisbruk. I virkeligheten er det de som misbruker sin makt som Norges største avis, sier hun og legger til:

- Jeg skal klappe, heie, støtte og være med og løfte fram en helt nødvendig forandring. Men jeg finner meg ikke i å bli tråkket på mens det skjer. Da er vi akkurat like langt.

VG: - Forstår det har vært belastende

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken kan verken bekrefte eller avkrefte påstanden om at VG har ringt kvinnens mor og eks-kolleger, slik kvinnen hevder.

- Jeg forstår at det har vært belastende for kvinnen at denne saken blir gjenstand for undersøkelser, og jeg vil tro at det også kan ha vært krevende at diskusjonen om saken har bidratt til å skape strid og intens stemning i Arbeiderpartiet i dag, sier Håndlykken til Dagbladet.

Hun avviser likevel kritikken:

- Vi har gjort normale journalistiske undersøkelser for å få belyst relevante sider ved denne saken, og vi kjenner oss ikke igjen i bildet kvinnen tegner av våre metoder.

VG-redaktøren sier hun har forståelse for at saken er belastende, men sier VGs journalister hele tiden følte de hadde god dialog med 25-åringen.

- På et punkt ga hun beskjed at hun ikke lenger ville medvirke til saken, noe vi selvsagt da respekterte. VG har presisert i teksten at innholdet i meldingen ikke var krenkende og at AUF-kvinnen beskriver meldingen som uproblematisk. Vårt hovedfokus har vært striden som har oppstått i Arbeiderpartiet, sier hun videre.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer