Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet

Tidligere kommunetopp Vibeke Ek hevder forholdet mellom Ingebrigtsen og den yngre jenta har vært kjent i partiet lenge.

REAGERER: Vibeke Ek var fra 2007 til 2011 komitéleder for kultur, idrett og oppvekst i Tromsø, og dermed en av fem toppsjefer i kommunen under tidligere ordfører Arild Hausberg.

Hun går nå ut med støtte til Ingebrigtsen - og tordner mot det hun mener har vært en skitten prosess. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
REAGERER: Vibeke Ek var fra 2007 til 2011 komitéleder for kultur, idrett og oppvekst i Tromsø, og dermed en av fem toppsjefer i kommunen under tidligere ordfører Arild Hausberg. Hun går nå ut med støtte til Ingebrigtsen - og tordner mot det hun mener har vært en skitten prosess. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Nordlys/Dagbladet): Tidligere kommunetopp Vibeke Ek går langt i å antyde at Ap-topp og nylig avgåtte statssekretær Roger Ingebrigtsen er blitt utsatt for en drittpakke.

- Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet enn dette. At Roger presses til å stå frem med dette nå, åtte år etter at det er skjedde, er skammelig, sier Vibeke Ek til Nordlys.

Nominasjonskamp Tidligere i kveld la Ingebrigtsen ut en melding på sin private Facebook-side, hvor han annonserte at han trekker seg som statssekretær og fra nominasjonsprosessen i Troms Ap på grunn av en seksuell relasjon med ei 17 år gammel jente tilbake i 2004.

Helt fram til nå har Ingebrigtsen kjempet en innbitt kamp for å bli nominert som toppkandidat i Troms Arbeiderparti til neste års stortingsvalg. Søndag var det lagt opp til en kampvotering mot Martin Henriksen om førsteplassen på stortingslista.

Fylkesstyret har nå besluttet at søndagens nominasjonsmøte utsettes til desember, melder Nordlys. Representantskapsmøtet i morgen utsettes også.

- Vi er utslått, alle som én. Dersom vi skal ha representantskapsmøte nå, vil vi miste fokus på alle de viktige politiske sakene vi skal behandle, sier fylkesleder Bjørn Inge Mo til avisa.

- Ikke ukjent Vibeke Ek var fra 2007 til 2011 komitéleder for kultur, idrett og oppvekst i Tromsø, og dermed en av fem toppsjefer i kommunen under tidligere ordfører Arild Hausberg.

Hun går nå ut med støtte til Ingebrigtsen - og tordner mot det hun mener har vært en skitten prosess.

- Har det seksuelle forholdet vært kjent fra før av i Arbeiderpartiet?

- Ja. Dette var ikke noe ukjent. Dette har noen sittet og ventet på at de skulle kunne bruke. De skulle bruke det ved en passende anledning, hevder Ek, som i dag er politisk nestleder i Kroken A-lag.

- Mange tenker høyt om hvem som har satt ut dette. De som har gjort dette vet det selv. Jeg håper de slipper å møte seg selv i døra. Her har man ikke tenkt på partiet, men på egeninteresse, sier Ek til Nordlys.

- Åpenbart - Vet du at dette har vært kjent blant mange, eller antar du det?

- For meg framstår det som ganske åpenbart. Tidspunktet dette har kommet ut på er mest mulig skadelig tidspunkt for den toppkampen som skulle være.

Ingebrigtsens tidligere motkandidat, Martin Henriksen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys i kveld.

Facebook-støtte Ingebrigtsen selv beklager overfor jenta og alle andre som er berørt av saken. Han beklager også at han har skuffet sine støttespillere.

- Jeg har selvfølgelig hatt mye bedre dager enn i dag, men jeg er egentlig ikke så bekymret for meg selv. Jeg er mer bekymret for de jeg er glad i og de som er rundt meg og jeg kommer til å bruke all min tid nå på å prøve å gjøre deres tid så god som mulig i tiden fremover, sier den avtroppende statssekretæren til Nordlys.

Siden han la ut Facebook-meldingen, har har fått mye støtte på sin Facebook-side.

Partisekretær Raymond Johansen holdt tidligere i kveld en pressekonferanse på partikontoret på Youngstorget. Her fortalte han at han har visst om den seksuelle relasjonen mellom Ap-toppen og den 20 år yngre jenta i noen dager nå.

- Svært alvorlig - Jeg er enig i beslutningen Ingebrigtsen har kommet fram til, og jeg har stor forståelse for at han har trukket seg, sier Johansen på spørsmål fra Dagbladet om Ingebrigtsen ville blitt bedt om å trekke seg dersom han ikke hadde gjort det frivillig.

Han beskriver saken som svært alvorlig, men ønsker ikke å kommentere den i detaljer av hensyn til jenta, som var ung tillitsvalgt i partiet da det seksuelle forholdet til Ingebrigtsen ble innledet.

- Jeg har hatt samtaler med jenta. Jeg er opptatt av å skjerme henne fra saken. Hun ønsker ikke å bli identifisert, og jeg synes vi skal ha respekt for det, sa Raymond Johansen.

FACEBOOK-MELDINGEN: Her er meldingen hvor Roger Ingebrigtsen trekker seg som statssekretær. Skjermdump: Facebook
FACEBOOK-MELDINGEN: Her er meldingen hvor Roger Ingebrigtsen trekker seg som statssekretær. Skjermdump: Facebook Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!