GREI MÅTE: - Jeg har en grei måte å undervise på. Jeg ser ikke at jeg kunne gjort noe annerledes, sa imam Ghulam Nabi (i midten) under pressekonferansen. Her sammen med forstanderen ved moskeen Foto: TERJE LØCHEN
GREI MÅTE: - Jeg har en grei måte å undervise på. Jeg ser ikke at jeg kunne gjort noe annerledes, sa imam Ghulam Nabi (i midten) under pressekonferansen. Her sammen med forstanderen ved moskeen Foto: TERJE LØCHENVis mer

- Jeg har aldri slått noen

Det sier imam Ghulam Nabi, som er siktet for vold mot barn på en koranskole i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): - Jeg har ikke slått noen, sa imamen Ghulam Nabi på en pressekonferanse i moskeen på Fjell i Drammen.

- Jeg har en grei måte å undervise på. Jeg ser ikke at jeg kunne gjort noe annerledes, sa Nabi, som underviser rundt 30 barn ved moskeen Islamic Culture Society of Buskerud & Vestfold i Drammen.

For fem dager siden ble han pågrepet under ransakelse og siktet for vold mot barn. Nabi skal ha slått barn med stokk dersom ord eller setninger ikke ble uttalt riktig, eller barna ikke viste korrekt oppførsel eller kom for sent til timen.

- Jeg har vært imam i denne moskeen i åresvis og jeg har aldri hørt disse beskyldningene før, sa Nabi.


Fortsetter koranundervisning
I dag underviste Nabi barna som planlagt i koranen.

- Vi kommer ikke til å gi Gulan sparken, sa forstanderen i moskeen, Nazir Ahmed til Dagbladet. Han sa imamen kommer til å fortsette å undervise barna som før.

- Vi er fornøyd med hans arbeid og vi har ikke funnet noe galt i hans måte å undervise på, sier Ahmed til Dagbladet. Nabi avviste på det sterkeste at han har brukt fysisk avstraffelse.

- Hvis barna ikke hører etter under undervisningen, så prøver jeg først å skille dem ut fra de andre i gruppen. Hvis det ikke hjelper, tar jeg kontakt med foreldrene deres, sa imamen, som fortalte at det var frivillig for barna å dra hjem hvis de ikke ville være på koranskolen.

30 barn
Ahmed forteller Dagbladet at det er rundt 30 barn, fra syv år og oppover, som følger koranundervisningen til Gulan.

- Ikke alle kommer hver dag, sier Ahmed. Han tror det kan være personer som har noe personlig i mot Ghulam, som står bak anklagene.

- Vi må noen ganger kaste ut barn som bare kommer her og lager bråk. Det kan være noen av dem, sier Ahmed.

SJOKKERT: Imam Ghulam Nabi er sjokkert og overrasket over anklagene. Foto: TERJE LØCHEN
SJOKKERT: Imam Ghulam Nabi er sjokkert og overrasket over anklagene. Foto: TERJE LØCHEN Vis mer