Hungersnød i Jemen

- Jeg har allerede mistet en fetter til underernæring i dag. Jeg kan ikke miste lillebroren min også

Mens borgerkrigen herjer i Jemen, sulter barna i landet til døde. - Situasjonen er blitt verre enn det vi pleier å beskrive som katastrofer, sier Flyktninghjelpen.

SULTER: Hver dag dør 130 barn av hungersnød i Jemen. 5 år gamle Mohannad Ali er et av mange tusen barn rammet av sultkatastrofen. Foto: Hakim/UNICEF/AP
SULTER: Hver dag dør 130 barn av hungersnød i Jemen. 5 år gamle Mohannad Ali er et av mange tusen barn rammet av sultkatastrofen. Foto: Hakim/UNICEF/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Samtidig som det første lyset fra soloppgangen strømmet inn gjennom sykehusvinduet, 16. desember i 2016, fikk 19 år gamle Mohammed Ali vite at hans 2 år gamle fetter hadde dødd av sult i løpet av natta.

Etterpå våkte 19-åringen over sin 5 år gamle lillebror, Mohannad. Lillebroren strevde med å puste, og huden lå stramt over de små ribbena. Han svevde mellom liv og død, og storebroren var redd 5-åringen ville bli hungernødens neste offer.

- Jeg har allerede mistet en fetter til underernæring i dag. Jeg kan ikke miste lillebroren min også, sa 19-åringen til Associated Press.

Hungersnød og kolera

Allerede i 2016 kjempet utallige jemenittiske familier for å skaffe mat nok til å overleve. Familien Ali var blant disse. Borgerkrigen i Jemen var i ferd med å drive et av Midtøstens fattigste land ut i hungersnød.

Ett år seinere er situasjonen blitt verre.

Hver dag dør 130 barn i Jemen av sult og sykdommer, ifølge Redd Barna. Det tilsvarer et barnedødsfall, hvert 10. minutt.

Ifølge Redd Barna vil 400 000 barn i Jemen trenge behandling for alvorlig underernæring i 2017. Ikke bare er det mangel på mat, men landet er også rammet av det største kolerautbruddet i moderne tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer