«Jeg har alltid fått respekt fra B-gjengen»

Arfan Qadeer Bhatti (27) avviser at han hadde noe med drapsforsøket på Sognsvann å gjøre. Nå vil han melde seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var ikke på Sognsvann da det ble skutt, og jeg hadde ingenting med Sandaker-drapet å gjøre. Jeg forstår ikke hva politiet driver med, sier den etterlyste 27-åringen til Dagbladet.

- Ikke verdt en dritt

Onsdag kveld ble Bhatti og Raymond Gundersen (29) etterlyst av politiet med navn og bilde, etter at de ble observert i nærheten av åstedet på Sognsvann av en politipatrulje.

- For meg er ikke A-gjengen verdt en dritt. Jeg har alltid fått respekt fra B-gjengen, og har ingenting uoppgjort med dem, hevder Bhatti, som sier at han trolig vil melde seg for politiet over helga.

- Jeg var med i Young Guns (den første kriminelle gjengen med medlemmer av pakistansk bakgrunn, red.anm.), men nå har jeg ingenting med gjengene å gjøre.

- Hvorfor er du da etterlyst av politiet?

- Det forstår jeg ingenting av, jeg har ikke noe med dette å gjøre, gjentar han.

I går ba oslopolitiet advokat John Christian Elden om hjelp til å få tak i Arfan Qadeer Bhatti. Dagen etter drapsforsøkene på Sognsvann gikk Elden ut i Dagbladet og sa at dersom politiet ville ha kontakt med hans klient, var det bare å kontakte ham.

- Jeg er nå - endelig - blitt kontaktet av politiet, som opplyser at de ønsker å komme i kontakt med Bhatti i anledning saken fra Sognsvann, og har anmodet om min bistand for å få dette til, sier Elden til Dagbladet.

Advokat Ole Petter Drevland representerer den tidligere realitykjendisen Raymond Gundersen, som sammen med Bhatti er etterlyst for drapsforsøk.

- Politiets framgangsmåte med offentlig etterlysning er fullstendig meningsløs. Min klient har samboer og barn, og har nå måttet gå i dekning, sier Drevland. Også Gundersen vil trolig melde seg i neste uke.

Politiet beklager

Politiet måtte i går gå ut og presisere en pressemelding fra dagen før, etter kraftig kritikk fra blant andre advokat Elden. Nå understreker politioverbetjent Finn Abrahamsen at det ikke er grunnlag for å knytte de to etterlyste til Sandaker-drapet.

- Vi ser at dette lett kunne misforstås, og beklager naturligvis det, sier Abrahamsen. Han ser imidlertid ingen grunn til å beklage at begge er etterlyst med navn og bilde.

ETTERLYST: Arfan Qadeer Bhatti (27) hevder at han ikke var involvert i skyteepisoden på Sognsvann. Bildet er tatt i 2002.