- Jeg har angra fælt. Jeg vil si unnskyld til samboeren og familien til Jonna

Tiltalt i Fredensborg-saken.

TILBAKE PÅ ÅSTEDET: Den tiltalte 27-åringen fotografert under en rekonstruksjon på åstedet i fjor. Arkivfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE PÅ ÅSTEDET: Den tiltalte 27-åringen fotografert under en rekonstruksjon på åstedet i fjor. Arkivfoto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel Oslo-mann sa i Oslo tingrett i dag at han angrer fælt på at han var med på ranet som endte med at svenske Jonna Rask (26) ble drept i Fredensborgveien 14 i Oslo 30. april i fjor. Han sa i går unnskyld til Rasks samboer og familie.

- Det var ikke det jeg skulle være med på, sa han i retten i går.

- Hva tenker du om det nå? spurte hans forsvarer Vibeke Hein Bæra.

- Jeg kunne ha gjort den dagen annerledes. Det skulle ikke ha skjedd i det hele tatt.

Rasks samboer ble også knivstukket under ranet, og alvorlig skadet. 

- Jeg vil først og fremst si unnskyld til samboeren og familien til Jonna. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det. Det høres kanskje ut som det er påkrevd. Jeg klarer ikke helt å forklare det. Jeg har angra fælt. 

Mannen er ikke tidligere straffedømt.

Fikk ikke med seg unnskyldningen Rasks mor vitnet også i retten i dag. Hun ble klar over drapet da hun leste om det på nettet.

- Jeg ringte til Jonna, men hun tok ikke telefonen. Jeg fortsatte å ringe, men fikk ikke kontakt. Så ringte svensk presse meg senere på kvelden, og sa at hun var drept. Det var en fryktelig opplevelse, sa hun.

Hun hadde forlatt salen da 27-åringen forklarte seg, og fikk derfor ikke med seg unnskyldningen i dag.

27-åringen som forklarte seg i dag er ikke tiltalt for drapet. Det er derimot hans lillebror (21), da påtalemyndigheten mener han kunne ha avverget drapet. En 29 år gamle svensk-brasilianeren har innrømmet delvis straffskyld for å ha utført knivdrapet. 

Hadde fått «bot» Oslo-mannen sa i retten i dag at de skulle «hente penger» i leiligheten, som det skulle ha blitt solgt hasj fra tidligere.

- De hadde fått en «bot», fordi det var noe de ikke hadde betalt tidligere.

- Jeg mener de skyldte noe sånt som 50 000, sier han og forklarer at de skulle dele beløpet, og eventuell hasj og marijuana de måtte finne, på fire.

Mannen jobbet deltid i en møbelforretning i Oslo inntil han ble pågrepet. Han sier han ble med på det fatale ranet fordi han tenkte det var «enkle penger».

- Jeg trengte penger, og hørte at det hadde gått ganske lett forrige gang.

Ville feste Han sier han overtalte lillebroren til å bli med.

- Jeg sa at det ville gå fort, som forrige gang, og sa at vi ville ha litt penger til å feste med natt til 1. mai.

DREPT: Jonna Rask. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
DREPT: Jonna Rask. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer