Gaute Drevdal dømt for voldtekter

- Jeg har åpenbart feilbedømt

Gaute Drevdal er dømt til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekter. Overfor Dagbladet forteller han hvorfor han er uenig i dommen, bestrider hvordan han har blitt framstilt, og hevder at han ikke har sett «tidsånden» komme.

UENIG: Gaute Drevdal har anket dommen på 13,5 års fengsel fra Oslo tingrett. Han mener seg utsatt for en kampanje fra kvinnene som har anmeldt ham. Han ble gitt svært lite troverdighet av retten i den knusende dommen. Arkivfoto: Nina Hansen / Dagbladet
UENIG: Gaute Drevdal har anket dommen på 13,5 års fengsel fra Oslo tingrett. Han mener seg utsatt for en kampanje fra kvinnene som har anmeldt ham. Han ble gitt svært lite troverdighet av retten i den knusende dommen. Arkivfoto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gaute Drevdal ble trodd på svært lite av sin forklaring da han i dag ble dømt til 13 år og seks måneders fengsel av Oslo tingrett for ni voldtekter og ett tilfelle av seksuell omgang med en mindreårig. Drevdal dømmes også til å betale oppreisning til alle de ni fornærmede i saken. Til sammen nesten 1,5 millioner kroner.

50-åringen, tidligere omtalt som kulturprofil, nekter fortsatt straffskyld på alle punkter og har varslet anke til lagmannsretten.

Dagbladet snakker med Drevdal noen timer etter at dommen falt fredag. Han er kraftig uenig i den knusende dommen.

- Tatt anklagene for gitt

Det er ikke tekniske bevis for voldtekt i sakskomplekset, men vitnebevis og forklaringene til de fornærmede ble avgjørende for at Drevdal ble dømt.

Dommer Marianne Trætteberg legger spesielt vekt på Drevdals status og makt i miljøet. Oslo tingrett mener han både hadde maktposisjon og goder å tilby kvinnene.

- Jeg opplever at de har sittet med fingeren i været og følt på en stemning i rettssalen og trodd alt som har blitt sagt. Dette var ikke en del av tiltalen, og det er en påstand det er veldig enkelt å tilbakevise med tidsnær kommunikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer