Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har atomvåpen

- Jeg har atomvåpen og er villig til å bruke dem, sier Osama bin Laden i et intervju med en pakistansk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den saudiarabiske terroristen hevder at han også har tilgang til kjemiske våpen.

«Bare til selvforsvar»

bin Laden sier dette i et intervju med den pakistanske journalisten Hamid Mir, som har gjort intervjuet for de pakistanske avisene Ausaf og Dawn.

Mir fikk bind for øynene og ble hentet i jeep i Kabul. Derfra ble han kjørt til et sted der det var svært kaldt. Mir kunne høre skyting i det fjerne. Osama bin Laden ankom med et dusin livvakter og med sin nestleder og livlege, Ayman Al-Zuwahiri. Det var Al-Zuwahiri som besvarte spørsmålene.

bin Laden sier at han og hans organisasjon ikke vil være de første til å bruke slike masseødeleggelsesvåpen. De vil bare bli brukt i selvforsvar, sier verdens fiende nummer en til den seriøse og høyt ansette engelskspråklige Islamabad-avisen Dawn.

- Jeg ønsker å erklære at dersom USA bruker kjemiske eller kjernefysiske våpen mot oss, kan vil slå tilbake med samme type våpen. Våre våpen skal avskrekke amerikanerne fra å bruke sine våpen av samme type mot oss, framholdt han.

«Utført av muslimer»

Bin Laden antas å stå bak terrorangrepene mot New York og Washington 11. september, der flere tusen mennesker mistet livet.

Etter angrepene benektet bin Laden at han sto bak terroristene. Men han sa at angrepene var utført av «noen muslimer». På spørsmål fra journalisten om hvordan han visste at kaprerne var muslimer, var svaret:

- Amerikanerne offentliggjorde selv en liste over de mistenkte. Ifølge den informasjonen jeg har, var alle passasjerer. Men Amerika sier at de var kaprere.

bin Laden og Al-Zuwahiri forsvarer at tusenvis av uskyldige mennesker ble myrdet da kaprerne styrtet fire fly den 11. september. Hundrevis av muslimer var blant de drepte. Ifølge islam er det en stor synd å skade andre muslimer. Men det betyr lite for ekstremistene:

- For eksempel, hvis banditter angriper et hjem og holder et barn som gissel, så kan barnets far angripe bandittene. I det angrepet kan til og med barnet bli skadet, forklarer bin Laden.

Han sier at målet med angrepene den 11. september ikke var kvinner og barn, men USAs økonomi og militære makt.

- Vi utfører profeten Muhammeds misjon. Misjonen er å spre Guds ord.

Vestlig etterretning tror terroristen oppholder seg ett eller annet sted i Afghanistan.

bin Ladens terrornettverk al-Qaida truet fredag med å fortsette sin kamp mot det en av nettverkets ledere kalte amerikansk-jødiske mål. Men Taliban led samme dag et sviende tap, da den viktige byen Mazar-i-Sharif ble erobret av deres motstandere i Nordalliansen.

I

Dawn

kan du lese hele intervjuet.

SISTE BILDE:</B> Dette bildet skal ha blitt tatt for to dager siden i Afghanistan. Mannen til høyre er den pakistanske journalisten Hamid Mir fra avisa Daily Ausaf.
<B>FORTSETTER KAMPEN: </B> Samtidig med bin Ladens uttalelser sa hans nære medarbeider Ayman al-Zawahri til fjernsynsstasjonen al-Jazeera i Qatar fredag kveld at al-Qaida ikke svekket etter en måned med amerikanske luftangrep
Hele Norges coronakart