Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har bare en god teft

Slik forklarer en av de antatte hovedmennene i bedragerisaken de gode boligsalgene.

- SVINDELTATT: Seks personer ble i gårpågrepet, mistenkt for omfattende bedrageri i Østfold. Kjøp og salg av dette huset på Greåker i Sarpsborg skal være blant eiendommene som Finansnæringens Hovedorganisasjon og politiet har sett nærmere på. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
- SVINDELTATT: Seks personer ble i gårpågrepet, mistenkt for omfattende bedrageri i Østfold. Kjøp og salg av dette huset på Greåker i Sarpsborg skal være blant eiendommene som Finansnæringens Hovedorganisasjon og politiet har sett nærmere på. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
FREDRIKSTAD (Dagbladet): To av da antatte hovedmennene i bedragerisaken fra Østfold fremstilles for varetektsfengslet i Fredrikstad tingrett i dag.

Først ut, klokka 09.00, er en 39 år gammel mann opprinnelig fra Tyrkia. Han er representert i en rekke firmaer innen eiendom, bygg og restaurantbransjen.

Han er en av de seks personene som ble pågrepet i en omfattende politiaksjon på flere adresser i Østfold i går. I samarbeid med Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) har de rullet opp en av historiens mest omfattende bedragerisaker.

65 anmeldelser
Ved hjelp av falske dokumenter skal de ha lånt eller forsøkt å låne over 100 millioner kroner fra østfoldsbanker. De skal ha svindlet ved å ha blåst opp prisene på en rekke boligsalg i fylket.

- Jeg kjenner ikke detaljene i saken. Jeg har ikke mottatt dokumentene og har ikke vært i kontakt med min klient, sier mannens forsvarer, Torgeir Røisland Pedersen, til Dagbladet.

Det er så langt anmeldt 65 saker, og kilder Dagbladet har vært i kontakt med regner med at det kommer flere. Politiet utelukker heller ikke flere pågripelser i saken. Det skal ha vært to utredere i et forsikringsfirma som fikk ballen til å rulle i fjor etter at de merket at to husbranner «åpenbart var påsatt».

- Jeg har teft
Den andre antatte hovedmannen, som fremstille sklokka 12.00 i dag, er en 30 år gammel mann, opprinnelig kosovoalbaner, bosatt i Fredrikstad.

Mannen står oppført som daglig leder av et firma som driver med «Utvikling og salg av egen fast eiendom», ifølge Brønnøysundsregistrene. Mannen sto oppført med en inntekt på 2,7 millioner kroner i 2007.

Mannen ble, ifølge ham selv, pågrepet av sju politimenn foran kone og tre barn på sin bopæl i går.

- Det var et sjokk for ham. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han forklarer at han i løpet av en periode på to til tre år har kjøpt opp billige eiendommer, pusset de opp og solgt de videre til en bedre pris. Han har bakgrunn som snekker og har hatt en teft for eiendom, sier 30-åringens forsvarer, Torjus Torjusen til Dagbladet.

En av de berørte eiendommene er et falleferdig hus på Greåker. Huset ble solgt for 1,1 millioner i oktober 2007 før det en måned senere ble solgt igjen for 2,6 millioner kroner. I januar i år ble eiendommen besluttet tvangssolgt.

Dagbladet følger varetektsfengslingene i Fredrikstad tingrett i dag.

UBEBOELIG: Huset bærer preg av å være slitt og trenger trolig et malingsstrøk. Likevel ble det solgt for 2,6 millioner kroner i 2007. I januar ble det besluttet tavngssolgt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
UBEBOELIG: Huset bærer preg av å være slitt og trenger trolig et malingsstrøk. Likevel ble det solgt for 2,6 millioner kroner i 2007. I januar ble det besluttet tavngssolgt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media