LYKKELIGE FORELDRE:  Bare tre uker gamle Sara og mamma Lisa Maria Hareide dukket opp for å støtte og være sammen med pappa og KrF-leder Knut Arild Haride på torget i Trondheim i dag. Planen er også at mor og barn blir med Knut Arild Hareide på tur rundt i Norge under årets valgkamp. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LYKKELIGE FORELDRE: Bare tre uker gamle Sara og mamma Lisa Maria Hareide dukket opp for å støtte og være sammen med pappa og KrF-leder Knut Arild Haride på torget i Trondheim i dag. Planen er også at mor og barn blir med Knut Arild Hareide på tur rundt i Norge under årets valgkamp. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Jeg har bedt Knut Arild følge hjertet sitt

Knut Arild Hareides kone Lisa Maria Hareide og Sara (3 uker) er i Trondheim for å heie fram ektemannen og pappaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Hun skulle egentlig ha kommet 26. mars, den tre uker gamle Sara, datteren til gjenvalgte KrF-leder Knut Arild Hareide og hans kone Lisa Maria Hareide. Men den lille og rolige jenta ville først ut i verden bare drøye to uker før Hareide og hans parti skulle meisle ut politikken for årene framover.

Det ble litt hektisk, med tanke på det viktige landsmøtet, men først og fremst veldig, veldig fint.

- Det har vært tre veldig gode uker, spesielt de to første ukene, da Knut Arild var hjemme med pappapermisjon. Det var veldig godt å være sammen, alle tre, å starte livet som familie i lag, sier en svært opplagt førstegangsmor, Lisa Maria Hariede til Dagbladet.

Blir med i valgkampen Hun, lille Sara og en venninne kom med ettermiddagstoget fra Oslo til Trondheim i går. I dag var lille Sara og mammaen med Knut Arild Hareide på torget i Trondheim, i håp om å kapre flere KrF-velgere, og for å være sammen. Slik blir det også framover, i den viktige valgkampen foran høstens stortingsvalg.

- Vi kommer nok til å være en del sammen. Jeg håper at Sara fortsetter å være så rolig, slik at vi kan være med litt i valgkampen, når han reiser rundt. For at vi får tid med ham, og for at Knut Arild får tid med oss, sier Lisa Maria.

Hun ble sjøl engasjert i KrF før hun traff sin mann. I 2003 meldte hun seg inn i partiet, året etter videregående. Året etter, i 2004, møtte hun den nåværende ektemannen for første gang.

- Kristelig Folkeparti har alltid vært mitt parti, sier Lisa Maria, mens lille Sara sover og sover i vogna ved siden av.

Hun har sittet i KrFUs sentralstyre, og var redaktør for medlemsbladet Ny Vei i 2006-07.

- Han må følge hjertet Denne uka ble det mye oppstyr da Knut Arild Hareide sa at det ikke er sikkert at han vil bli statsråd selv om KrF kommer i regjering. En statsrådspost, i tillegg til å være partileder, tar mye tid. Og Hareide sa at familien er den som er viktigst.

- Etter at Sara kom har perspektivet i forhold til livet forandret seg for både Knut Arild og meg. Nå er det noe som er enda viktigere, og vi ønsker å bruke mest mulig tid på henne. Så jeg kan skjønne hans tanker om at partilederjobben er mer enn nok, men samtidig er ingenting avgjort ennå, og vi får se hvordan valget går, og tar det som kommer da, sier Lisa Maria.

- Men har du gitt ham noe råd? Bør han ta en statsrådspost, for at KrF skal få mer innflytelse i en eventuell ny regjering?

- Jeg har sagt at han får følge hjertet sitt, og jeg støtter jeg ham i det han velger - i de valgene han tar, sier Lisa Maria og fortsetter:

- Det er overveldende å plutselig ha en datter, å være mamma. Å ha et nytt menneske som en skal følge i livet.  Det er veldig fint, og Knut Arild trives veldig godt i rollen som pappa, sier Lisa Marie Hareide.

- Ligner på Lisa Så kommer den fritidskledde pappaen løpende til sin nye, lille familie.

- Kjell Magne har sagt at hun ligner på Lisa. Det tar jeg som et kompliment, sier Knut Arild, og ser på sin lille og veldig rolige datter.

På hjemmebane deler de to på arbeidet. Og de følger rådet som mange helsesøstre gir til vordende fedre: Mor gir melk og far gjør resten.

- Vi jobber som veldig godt team, og er likestilt i heimen, Knut Arild har stått for oppvaskingen og matlagingen. Og bleieskiftene og byssingen. Jeg står for maten, ammingen, sier Lisa Maria.

Paret har bestemt at Knut Arild skal ta tre måneders pappapermisjon, på nyåret.

- Han skal ta de siste tre månedene, og jeg tar resten. Han gleder seg veldig til pappapermen sin, og det blir på nyåret. Men først får vi se hvordan valget går, sier Hareide, som vil løfte partiet over 6-tallet.

I MÅL:  Knut Arild Hareide og KrF spilte fotballkamp mot Rosenborgs sitt juniorlag på torget i Trondheim i dag. Rosenborg vant 12-8, men Hareide var den som fikk skutt inn det siste målet, til stor glede for dagens dommmer, Kjell Magne Bondevik. - Partilederen scoret, og da er kampen over, sa Bondevik. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I MÅL: Knut Arild Hareide og KrF spilte fotballkamp mot Rosenborgs sitt juniorlag på torget i Trondheim i dag. Rosenborg vant 12-8, men Hareide var den som fikk skutt inn det siste målet, til stor glede for dagens dommmer, Kjell Magne Bondevik. - Partilederen scoret, og da er kampen over, sa Bondevik. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer