Jeg har bestemt meg for å reise

Dagbladets dagbokforfatter, Bjørn Heger, skriver her sin siste dagbok fra Damaskus. Han skriver om tung avskjed med familie og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DAMASKUS (Dagbladet):  Jeg står på taket og skuer ut over damaskuskvelden. Det er som det har vært den siste tiden, utrolig stille. Ingen lyder av biler som tuter, barn som leker, og voksne som diskuterer. Bare disse dunkle drønnene i det fjerne, og den litt skarpere lyden av artillerikanonene på Qassioun når de fyrer av sin dødelige last som seiler over hodene våre, og lander i bydelene noen kilometer sør for oss. JEG HAR BESTEMT meg for å reise. Det var en rask avgjørelse som ble tatt da en flyrute fra Damaskus til Istanbul åpnet. En rute som gjorde det mulig for Raya, min kone, å komme til et sted der hun kunne få et visum på flyplassen. Alle andre ruter endte steder der du måtte søke om visum på forhånd, noe som er vanskelig å gjøre når ambassadene er stengt.     JEG VET AT JEG BØR være glad for denne muligheten. At vi nå kan reise vekk er noe veldig mange i Syria misunner oss. Likevel stritter alle fibre jeg har i kroppen imot den avgjørelsen jeg har tatt når jeg nå står og skuer ut over den byen jeg har tilbrakt mesteparten av tiden de siste to årene. Jeg vil ikke dra. Jeg vil ikke forlate venner og folk jeg har blitt glad i. Jeg vil ikke sitte langt unna å fundere på om nyhetene gir et riktig bilde av situasjonen. Jeg vil ikke bli fortalt rykter om hvem som har dødd uten mulighet til å sjekke dem opp på egenhånd. Jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke! FOR HVIS JEG skal være helt ærlig med meg selv så vil jeg være der det skjer. Jeg vil høre bombene falle. Jeg vil se ødeleggelsen. Jeg vil kjenne hjertet banke litt fortere. Jeg har blitt avhengig av spenningen, og det var da jeg realiserte dette, at jeg innså at det er riktig å dra. Det er viktig å dra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer