HAR KAPITULERT: Ola Borten Moe på Senterpartiets landsmøte i Loen. Sp-nestlederen går inn for kjønnsnøytral verneplikt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
HAR KAPITULERT: Ola Borten Moe på Senterpartiets landsmøte i Loen. Sp-nestlederen går inn for kjønnsnøytral verneplikt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpixVis mer

- Jeg har bestemt meg for kapitulasjon

Sp-nestleder snur og går inn for kjønnsnøytral verneplikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOEN (Dagbladet): En av sakene det er knyttet mest spenning til på Senterpartiets landsmøte, er spørsmålet om kjønnsnøytral verneplikt.

Ja-sida fikk et markant tilskudd, da nylig gjenvalgte nestleder Ola Borten Moe gikk på talerstolen og meddelte at han hadde «bestemt seg for kapitulasjon».

- Det satt langt inne, men jeg har bestemt meg for en kapitulasjon, sa han til applaus.

Spørsmålet om å pålegge også jenter verneplikt, er et stridsspørsmål ikke bare i Senterpartiet, men også i de andre partiene i den rødgrønne regjeringen. Et mindretall i Ap's prgramkomiteen går inn for kjønnsnøytral verneplikt.

I SV var det uenighet forut for landsmøtet i midten av mars, men med blandt andre likestillingsminister og nestleder Inga Marte Thorkildsen i spissen, sa partiet ja.