- Jeg har bevis på at Assange er uskyldig

Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig skal ha sensasjonelt bevismateriale.

HAR BEVIS: Julian Assanges advokat Björn Hurtig mener han kan bevise at Assange ikke har voldtatt de to kvinnene. Foto: Leif R Jansson / Scanpix
HAR BEVIS: Julian Assanges advokat Björn Hurtig mener han kan bevise at Assange ikke har voldtatt de to kvinnene. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): WikiLeaks-grunnlegger Julian Assanges (39) svenske advokat Björn Hurtig sier han har sett dokumenter som beviser at Assange er uskyldig i anklagene om voldtekt.

- Ut ifra det jeg har lest er det tydelig at kvinnene lyver og at de hadde en agenda med å gå til politiet, som ikke hadde noe som helst med en kriminell handlig å gjøre, sier Hurtig til The Daily Mail.

Hurtig, som representerer Assange i Sverige, sier papirene, som er en del av den offisielle svenske etterforskningen, avslører at begge kvinnene hadde «skjulte agendaer» og løy om å ha blitt tvunget til sex med Assange.

- Sjalusi er grunnen - Det var, vil jeg tro, sjalusi og skuffelse som lå bak. Jeg kan bevise at minst en av dem hadde veldig høye forventninger til at noe skulle skje mellom Julian og henne, fortsetter Hurtig.

Assange sitter nå i Wandsworth fengsel i London hvor han kjemper for å ikke utleveres til Sverige. Hans forsvarere mener anklagene er en del av et plott som skal stoppe Assange i å publisere flere pinlige dokumenter om forskjellige regjeringer rundt om i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer