- Jeg har bevisene som kan felle Marit og hennes mann

Tidligere KGB-oberst Anar Agaev slår tilbake mot NRK-kjendis Marit Christensen. - Jeg kan bevise at hun og Elfad Badirkanov har bedratt meg. De fikk 25000 dollar for å kjøpe bil. Pengene er borte, og bilen har jeg aldri sett. Gjeldsbrevet beviser at Marit ikke snakker sant, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anar Agaev kom til Oslo med fly fra Aserbajdsjan i går for å vitne i straffesaken mot Marit Christensens fraseparerte ektemann, Elfad Badirkanov.

Da han ble gjort oppmerksom på beskyldningene rettet mot ham, kom han rett til Dagbladet for å snakke ut om saken.

Med seg i kofferten har han en rekke dokumenter som verken Oslo byrett eller politiet har sett.

Marit Christensens fraseparerte mann er tiltalt for å ha stukket 200 000 kroner i sin egen lomme, penger han fikk av oberst Agaev for å kjøpe en Nissan til ham i Oslo august 1996. Badirkanov hevder imidlertid at obersten er korrupt og bare er ute etter å skade Badirkanovs rykte.

- Han ga meg aldri penger, verken til bil eller noe annet, sa Christensens fraseparerte ektemann i retten i går.

Til tross for at Marit Christensen verken er tiltalt eller avhørt som mistenkt i saken, anmeldte hun obersten for falsk anmeldelse og pengeutpressing.

Agaevs historie

- Jeg hadde sett meg ut en Nissan Patrol, prisen var på litt over 200000 kroner. I juni 1996 reiste jeg til Norge, og sammen med Badirkanov dro jeg til en bilforretning på Skøyen. Jeg hadde med meg 25000 dollar i kontanter, forteller Agaev.

Agaev viser Dagbladet originalpapirer fra valutaveksling i Fokus Bank, samt en kvittering fra bilfirmaet på at 21200 kroner var betalt som forskudd.

- Bilfirmaet skrev ut en bankgiro på 190100 kroner i restbeløp. Badirkanov fikk resten av mine dollar for å sette dem inn på sin konto og deretter overføre pengene til bilfirmaet, sier Agaev.

Siden har pengene vært borte. Eksobersten har både en kopi av vognkortet til bilen han hadde kjøpt, tolldeklarasjon på at han har tatt med seg dollar inn i Norge, samt kopi av utfortolling fra Aircargo som viser at bilen skulle sendes i container til Istanbul 26. juni 1996. Obersten trodde avtalen var i boks.

Avblåste handelen

- Da bilen ikke kom og jeg henvendte meg til bilfirmaet, forteller de via faks at «min venn» Badirkanov hadde avblåst kjøpet. Firmaet betalte ham tilbake 10000 kroner, sier eksobersten.

Anar Agaev sier han purret på Badirkanov for å få pengene tilbake.

- Han lovte de skulle komme. Jeg har til og med en kassett fra telefonsvareren min der han beklager og lover at pengene kommer. Til slutt gikk han med på å skrive et gjeldsbrev. Han ga meg både sitt norske og russiske pass som sikkerhet, sier eksobersten.

Dagbladet har lest brevet, som er håndskrevet og undertegnet av Badirkanov på hver side.

Gjeldsbrevet

Det er i dette gjeldsbrevet Marit Christensens fraseparerte mann hevder han visste om hele bilhandelen, og innrømmer at de skylder eksobersten penger.

Hvis Oslo byrett tror eksobert Agaev på at gjeldsbrevet er ekte, kan denne erklæringen tyde på at Christensen visste hva som foregikk.

I ettertid har begge påstått at de aldri har fått noen penger, og at brevet ble skrevet og undertegnet under press av Agaev.

SNAKKER UT:- Beskyldningene fra Marit Christensen er helt absurde, sier tidligere KGB-oberst Anar Agaev.